Amikor az emberek belépnek az online társkeresés világába, sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbb dolguk lesz, mint a hagyományos társkereséssel, azonban gyorsan rájönnek, hogy ez nem így van. Az igazság az, hogy az online randizás van olyan nehéz, mint megszólítani valakit egy bárban, de van pár tippünk, hogy megkönnyítsük a dolgot.

Több ezren azok közül, akik online találkoztak házasodnak meg, hála a mi tippjeinknek, és te is egyre közelebb fogsz kerülni, ahhoz a mágikus naphoz. Megmutatjuk, hogy hogyan csináld meg a profilod, attól függően, hogy férfi vagy vagy-e, hogy hogyan közelíts meg másokat, és hogy hogyan szerezz magadnak egy randit. Minden további nélkül, lássunk is neki.

Profil

Az online társkereső profilod egy reklám magadról, ezért ha nem érdekes vagy vonzó, nem fog sok látogatót csalogatni. Emiatt célszerű az anekdoták használata, ahelyett, hogy csak felsorolod az érdeklődési köreidet. A többmillió online társkereső közül, a legtöbben csak felsorolják a fontosabb dolgokat, de manapság ez már nem működik. Ahelyett, hogy azt írnád, hogy ‘szeretem a sportokat’, írd azt, hogy ‘az x csapatnak a tagja vagyok’.

Mindig egyenesen írd a profilod, ne használj szarkazmust, hiszen az nem igazán jön át az interneten. Mivel online nincs hangod, a szarkazmus nehezen értelmezhető, így jobba ha azt hanyagolod amíg nem találkoztok szemtől-szemben. Sőt, ha már írtál valamit, ami szerinted könnyen félreérthető, job ha azt letörlöd és írsz helyette valamit, amit könnyebb érteni.

Útmutató az online társkereséshezKép

Amikor regisztrálunk egy online társkereső programra, a legtöbb időt a mindennél fontosabb profilképpel töltünk. Órákat töltünk el különböző képek elemezgetésével, és a barátok véleményének kérdezésgetésével.

Ha nincs profilképed, jelentősen kevesebb válaszra és érdeklődésre számíthatsz. Az interneten a tagok tisztában vannak a  cybercrime-al és ami azzal együtt jár, így nem válaszolnak olyan üzenetekre, amik olyan tagtól jönnek akinek nincs profilképe.

Amikor keresed a profilképed, a legfontosabb dolog amire emlékezned kell, hogy kerüld a csoport képeket, hiszen azon nehéz eldönteni, hogy melyik is vagy te. Továbbá, néhányan megkérdezhetik, hogy valaki a képen (nem te) szingli-e. Mindig ügyelj arra, hogy a képen mosolyogj, és a hangsúly kizárólag rajtad legyen. Amíg ez a kép meg van, nyugodtan tölthetsz fel olyan képeket amiken mások is vannak, hiszen mostmár tudják, hogy hogyan is nézel ki.

Ha szeretnéd kimutatni a magabiztosságodat, tegyél fel olyan képet is, ami az egész testedet is mutatja. Összességében, azt javasoljuk, hogy rendszeresen tegyél fel képeket, mint például ‘szelfiket’, hiszen ezeknek is pozitív hatásuk van. Azok a képek, amiket a telefonoddal, előrenyújtott kézzel készítesz, segít azoknak akik rábukkannak a profilodra, hogy közelebb érezzék magukat hozzád. Ezen felül, azt is megmutatja, hogy megközelíthető vagy, nem pedig túl komoly.

Küldj üzenetet

A nagyszerű dolog az online társkeresésben, hogy a nemi szerepek nem számítanak, és a nők ugyanúgy kezdeményezhetne, mint a férfiak. Azonban a nyitó üzenetnek jónak kell lennie mind a két féltől. Hogy növeld a válasz üzenet esélyét, mindig említsd meg a profilukat az üzenetedben. Egy nemrégiben készült kutatás kimutatta, hogy ez a három fő kifejezés a legtöbbször kap választ – ‘észrevettem’, ‘megemlítetted’ és ‘jó ízlés’. Míg a bók valaki testalkatáról béna lehet, a bók ami arra irányul amit írtak a profilukon jobban működik.
Útmutató az online társkereséshez

Ezt követően, a másik fontos kérdés az üzenet hossza. Van aki tíz percig gépeli az üzenetét, van aki másodpercek alatt kész van. Fontos észben tartan, hogy ez csak a nyitó sor, így nem kell begépelnünk az élettörténetünket, hogy az alapján ítélhessenek el minket. A kutatás szerint körülbelül 200 karakter a jó. Azt is kimutatja, hogy minél hosszabb az üzenet, annál kevesebb a valószínűsége, hogy válaszolnak rá.

Több üzenet

Habár egy bárban nem beszélnél egyszerre két emberrel, online ezt megteheted, és fontos, hogy ezt ki is használd ezt az alkalmat. A legtöbb oldalon több ezer felhasználó van, és sehol sincs kiírva, hogy egyszerre nem kellene több emberrel beszélned – sót, minél tübb emberrel beszélsz, annál valószínübb, hogy találsz valakit akivel összeilletek. Természetesen, amikor már a randizásról van szó, és kezd komolyra fordulni a dolog, job ha nem írsz másoknak. De egészen addig, nyugodt szívvel hozd ki a legtübbet ebből a lehetőségből.

Ne játszadozz

Soha ne dönts úgy, hogy valakivel játszadozol vagy lógva hagyod, mert akkor keresnek valaki mást. Emlékezz, hogy a többiek is valószínüleg beszélgetnek másokkal, ezért ha úgy döntesz, hogy eljátszod a “nehezen kaphatót”, több mint valószínü, hogy másokkal fognak beszélgetni, amíg te oda vagy. Az online társalkodó világa könnyen ösztönöz féltékenységre, így ha valaki tényleg érdekel téged, legyél közvetlen és mond el nekik, mielőtt még valaki más megteszi.

Ugyanígy, még mindig van egy határ, hogy valakinek hányszor íthatsz. Ha valaki nem ír vissza az elsó üzenetedre, mindig írhatsz egy másikat, mert lehetséges, hogy nem látták az elsőt (vagy nem volt idejük válaszolni). Azonban, ha nincs válasz a második után, ideje hogy feladd és keress valaki mást.

A következő lépés

A levelezés remek, de ha tól sokáig húzod, akkor a szikra a kettőtök között eltűnhet és soha nem fogtok szemtől-szemben is találkozni. Egy jó teszt az összhangra kettőtök között a telefonos beszélgetés, de ha nem szeretnéd kiadni a telefonszámod, győződj meg róla, hogy te hívod fel őt. A telefonhívások kínosak, de nem annyira mint a szemtől szembeni találkozás, ezért ha telefonon nem találjátok meg az összhangot, valószínüleg egy randin sem fogjátok. Ha mindaketten élvezitek a beszéletést, akkor tedd meg a következő lépést és hívd el őt egy randira.

Útmutató az online társkereséshezAz első randi

Ha már valakivel elkezdtél beszélgetni, és felhívtad a telefonon, és tudod hogy remek kapcsolat van köztetek, akkor itt az idő a tökéletes első randira. Normál esetben tudod, hogy mennyire érdekled az illetőt, így megbeszélhettek egy ebédet vagy vacsorát. Mind a kettőnek megvan a jó és rossz oldala, hiszen az ebéd rövid, és nem hagy sok időt a beszélgetéshez.

A vacsora hosszú, így elmélyülhet a beszélgetés, de túl hosszú, ha úgy gondolják nem olyan vagy, mint amilyennek hittek. Az utóbbi esetben, ha az illető hamis vagy szerkesztett profilképet használt, akkor minden jogod megvan, hogy udvariasan rövidre zárd a találkát.

Exkluzivitás

A sikeres első, második és talán harmadik randi után, már készenállhatsz arra, hogy félretedd a további online társkeresést. Azonban, ugyanígy érez a társad is? Az egyetlen módja, hogy ezt kiderítsd az erról folytatott beszélgetés. Egészen addig, mind a ketten bizonytalanok maradtok. Ha készen állnak, akkor mind a ketten belevághattok. Ha még nem, akkor addigis nyugodtan beszélgess másokkal.

Szakítás

Attól függetlenül, hogy online vagy offline kezdődik a kapcsolatotok, a szakítás ugyanúgy folyik le. Habár csábító lehet a gondolat, hogy email-en keresztül vess véget a kapcsolatnak, de maradj tisztelettudó, és akár telefonon, de ínkább személyesen íntézd el ezt. Úgy kezeld az embereket, ahogy te is szeretnéd hogy kezeljenek fordított helyzetben.

Útmutató az online társkereséshezMaradj biztonságban

Az összes felsorolt lépés közül a legfontosabb amit megtehetsz, hogy biztonságban maradsz. Ez magába foglalja az alábbikat: ne add ki a személyes adataidat, ne add ki a pénzügyi információidat, találkozzatok nyílvános helyen, ami biztosítja azt, hogy az emberek körülötted tudják, hogy randin vagytok. Ha szeretnéd mégjobban biztonságban tudni magad, mért nem kéred meg az egyik barátod, hogy kísérjen el?

Nem kell, hogy melletted üljenek, amíg a randi megtörténik, elég ha távolról figyelnek, és van egy jeletek a “jóra” meg a “rosszra”. Utolsó sorban, ha a ranid tovább tart mint gondoltad, győződj meg róla, hogy nem felejted el a barátaid/családod értesíteni róla.

A türelem a kulcs

Amikor az online társkeresésról van szó, vannak akik egyból megtalálják az igazit, viszont vannak akik éveken keresztül keresnek, mire találnak valakit akivel össze illenek. Emiatt, mindig maradj türelmes é adj mindenkinek lehetőséget. Lehet, hogy valakivel nem hangolódtok össze azonnal, de meglehet ez csak azért van mert szégyellős. Adj nekik időt, hogy kibontakozzanak, és lehet hogy találsz valaki nagyon különlegeset.

Tudd, hogy hol keresel

Most felsorolunk párat a legnépszerűbb online társkereső oldalkból. Ezeken az oldalon magas a felhasználó szám. Előre fogsz lépni, ha emlékszel a tippekre amiker fent felsoroltunk. Maradj határozott!

Match – A több mint 20 millió felhasználóval, a match az egyik legnépszerűbb online társkereső oldal. Ennek eredményeképpen, évente többen mint 250 ezren találnak párra itt.

eHarmony – Ez az oldal kompatibilitás kérdéseket használ ahhoz, hogy megtalálja a felhasználóinak azokat a tagokat akikkel össze illenek. eHarmony azokra koncentrál, akik komoly kapcsolatot keresnek, és megvédi az adataikat a felhasználóit, mivel saját telefon és email rendszerrel rendelkeznek.

Perfectmatch – Perfectmatch egy ingyenes személyiség tesztel szolgál, mielőtt még a többi szolgáltatásért pénzt kér. Mindent egybevéve, az oldal tökéletes az idősebb korosztálynak, akik szeretnének letelepedni.

Yahoo! Personals – Ami szükséges a csatlakozáshoz ehhez az ingyenes oldalhoz, egy Yahoo! email. Miután bejelentkeztél, elérhetsz egy csomó funkcióhoz, és beszélgethetsz másokkal.

Útmutató az online társkereséshez

OkCupid – Itt összehasonlíthatod a profild másokéval, amíg élvezed a többi funkciót, amit az oldal kínál. OkCupid büszkélkedhet az online társkeresésével, a közösségi hálózatával, és a kompatibilitási tesztjével.

JDate – Ez talán az egyik legnépszerűbb társkereső oldal a világon a zsidó közösségnek, remek hely beszélgetni és barátokat találni. Ezen felül, számos eseményt is szerveznek az egyedülálló zsidóknak.

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up