Bár az online társkereső oldalak mindent megtesznek az érdekében, hogy a felhasználóik adatai védve maradjanak, a tagoknak, maguknak is ébernek kell maradniuk. Ha szeretnéd megvédeni a személyes információid amikor online társkereső oldalakat használsz, fontold meg a következő megoldásokat:

Online Tippek

Védd meg az adataid – A te ellenőrzésed alatt állnak az adataid. Ne add meg a teljes neved vagy e-mail címed, ha nem érzed magad teljesen biztonságban. Soha ne válassz olyan felhasználó nevet, ami sugall bármit is a személyes adataidról.

Továbbá, mindig légy figyelmes, ha publikus számítógépen jelentkezel be, mert ha elfelejtesz kijelentkezni a profilodból, akkor a következő ember, aki ahoz a géphez ül, hozzáférhet az adataidhoz. Ha másokkal laksz együtt, akkor talán a legjobb, ha mindig kijelentkezel az oldalakról, amint kész vagy velük, és győződj meg róla, hogy az “utomatikus bejentkezés” opció nincs kijelölve.

Tartsd a pénzed biztonságban – Úgy tűnik minden héten szembesülünk a hírekben arról, hogy valaki pénzt küldött egy idegennek, és ez soha nem végződik jól. Amint pénzt küldesz valakinek egy nem biztonságos oldalon, a tranzakciót nehezebb lesz lenyomozni a másodpercek elteltével. Pont ezért érdemes figyelmen kívül hagyni azokat az üzeneteket, amikben pénzt kérnek. Minden valószínűség szerint, nem te leszel az első akit átvertek az nap.

Ezen felül, soha ne add ki a pénzügyi adataid bárkinek, aki megkérdezi. Ezek az információk a bankkártya szám, bank adatok, társdalamobiztosítási szám, stb.

Vigyázz a gyanús felhasználókkal – Bár azt kívánjuk, ne így lenne, az internet néha nagyon veszélyes lehet, és pont ezért fontos hogy blokkold és jelentsd a gyanús felhasználókat. Ez a folyamat nagyon egyszerű és magtalálhatod a megfelelő linkeket a profil oldalakon, az IM ablakokban és az e-mailekben.

Online Társkeresés: Biztonságban maradni az online világbanUgyan ezt kell tenned ha valaki a Szolgáltatási feltételeket szegi meg az oldalon. Az ilyen viselkedés lehet: pénz kérés, rossz viselkedés, zaklató üzenetek küldése, kiskorúak keresése, spam üzenetek küldése, csalárd profil találata. Ha ilyen profilba ütközöl, jelentsd őket, hogy az oldal továbbra is szórakoztató legyen számodra és mások számára is.

Gondolkodj, mielőtt cselekszel – Bár az online társkereső oldalak mindent megtesznek az érdekében, hogy a tagjai biztonságban legyenek, tisztában kell lenned azzal, ha valami furcsát találsz, és jelentened kell.

A legfontosabb, hogy ezeket elkerüld: azok akiknek beszélniük “kell” veled az online társkereső szolgáltatásain kívül, azok akik azt állítják, hogy utaznak, vagy külfölfön dolgoznak, azok akik azt állítják, hogy nem rég lettek özvegyek, linkeket tartalmazó linkek, kérelmek személyes adatokért, hogy ajándékokat tudjanak küldeni, aki eltűnik egy ideig, majd más néven tér vissza, az emberek akik pénzt kérnek, vagy bárki más aki gyanúsan viselkedik.

Offline Tippek

A legtöbb szórakozás akkor kezdődik, amikor megismered az embert akivel eddig online beszéltél, szemtől-szemben is. Ne ragadjon el annyira azért a pillanat, és mindig légy óvatos.

Ne siess – Ha nem érzed úgy, hogy készen állsz rá, hogy találkozz valakivel, akkor tudasd velük, ha tényleg megakarnak ismerni, akkor hajlandóak lesznek várni. Nyugodt lélekkel keress rá a kiszemeltedre a neten, és vedd úgy ezt mint egy újabb réteg a biztonságod érdekében.

Találkozzatok és maradjatok publikus helyen – Soha ne találkozz valakivel a házukban vagy elzárt helyen amikor először találkoztok, válassz nyílvános helyet és maradjatok lakott területen. Ha a partnered áthív magához, próbálj meg nemet mondani legalább a második randiig.

Ha tetszel nekik, akkor kivárják. Ha nem fogadják ezt el, akkor az az ő veszteségük. Csak bízz meg abban a tudatban, hogy a biztonságodba fektettél be ezzel a döntéssel.

Ne igyál – Az alkoholfogyastás károsíthatja a gondolkodásos és az ítélezésed, így ha muszáj is, ne fogyassz egy italnál többet. Maradj játékban azzal, hogy alkohol-mentes italakat fogyasztasz azon a napon.

Szólj egy barátnak – Győződj meg róla, hogy vagy egy barátnak, vagy egy családtagnak szóltál arról, hogy egy randira mész. Tartsd bekapcsolva a mobilod.

Online Társkeresés: Biztonságban maradni az online világban

Vezess és tarts magadnál személyes dolgokat – Először is, magadnak kell gondoskodnod arról, hogy hogyan jutsz el egy randira, így a tiéd az irányítás arról is, hogy hogyan jutsz haza. Tartsd magadnál a személyes dolgaid, így nem kell azon aggódnod, hogy valaki hozzájuk fér anélkül, hogy belépne a személyes szférádba.

Légy óvatos a hosszú távval – Mindig te magad foglald le a hotelt, ha messzebbre utazol. Soha ne mond meg a kiszemeltednek, hogy hol fogsz éjszakázni. Emlékezz elmondani a szeretteidnek, hogy mi is történik, így készán állnak érted menni, ha szükséges.

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up