Az első levél a társkereső oldalakon mindig nehéz. Másrészt, még mindig könnyebb, mint odasétálni egy gyönyörű nőhöz vagy helyes férfihoz az utcán. Ez ezért van, mert  alegtöbb társkereső oldal megadja a lehetőséget, hogy olvass az érdeklődési körükről, mielőtt felveszed a kapcsolatot velük . Ez pontosan az a dolog, ami jó kiindulási pont lehet ahhoz, hogy jól induljon a beszélgetés.

Dating Comparison Site

A legjobb online társkeresők

Oldal Megtekintése

Azonben mielőtt neki állsz, van egy pár nagyon fontos dolog, amit a sajár profilodon kell ellenőrizned:

1. Profil képek

Válassz néhány remek képet magadról a profilodhoz. Általában 2-3 kép elég, így nem tűnik túlzásnak. Ellenőrizd, hogy a képeken tényleg úgy nézel ki, mint ahogy most is, és a képek nem 2-3, csak azért mert szerinted akkor jobban néztél ki. Ha szeretnél élőben is találkozni a jelöltjeiddel miután beszéltetek, akkor úgyis kifog derülni, hogy hogyan nézel ki.

Továbbá, kerüld a képeket, amiken többen vagytok, hiszen összezavarhatod a többi tagot, nem lesznek biztosak benne, hogy kivel is beszélnek, vagy azt hihetik, hogy az egyik illető a képen a partnered. Általában, jó ötlet elkerülni a képeket amin nagyon kihívó ruhákat viselsz – mint például bikini képeket – mivel ez téves üzenetet sugallhat.

2. Profil szöveg

Általánosságban elmondható, hogy szeretnél írni egy kicsit magadról a profil szövegedben, hiszen, mint ahogy említettük már, ez remek lehetőség beszélgetést kezdeményezni. Nincs rá ok, hogy mért ne írhatnál a mindennapjaidról, azonban a legjobb ha itt valami vicceset írsz magadról. Ez ezért van, mert valaki könnyen lehet unalmas a neten keresztül, de sokkal jobb kiállni a tömegből. Ne írj túl sok mindent magadról, jobb meghagyni néhány dolgot a beszélgetéshez.

Miután a fenti dolgok megvannak, neki is állhatsz keresgélni a jelölteket.

Ha már találtál magadnak valakit (Tinderen vagy Happn például), mit fogsz nekik írni?

Tippekkel hogy könnyen induljon a beszélgetés

A beszélgetés indítása

Itt van pár tipp, ami segít elindítani egy beszélgetést és remélhetőleg egy remek randihoz vezet:

 • Hagyd, hogy a saját céljaid ragyogják keresztül az oldalt

Döntsd el még az elején, hogy mit is szeretnél elérni az internetes társkereséssel. Szeretnéd megtalálni az igazit? Vagy csak egyéjszakás kalandokra vágysz? Vagy talán csak pár jó randit keresel? Nyílvánvalóan, nem akarod leírni a lehetséges jelöltednek, hogy mik is a szándékaid vele, de hagyd őket a sorok között olvasni.

Ha például, az első dolog amit írsz, az hogy “Akarsz találkozni?”, a legtöbben úgy vennék, hogy csak egy dolog érdekel. Másrészt ha érdeklődsz irántuk, megkérdezeted hogy mit csinálnak nap mint nap, akkor az jelzi, hogy több érdekel, mint egy egyéjszakás kaland azzal az illetővel.

Ismét megemlítjük, hogy nagyon fontos, hogy kiállj a tömegből, hiszen manapság rengeteg nő és férfi van az online társkeresőkön. Nagyon sokan ezekkel a mondatokkal indítanak, “Csinos vagy, akarsz beszélgetni?”, vagy “Csinos vagy, szeretnél találkozni?”

Első pillantásra, az első fele a mondatnak teljesen rendben van, hiszen bókkal indítani jó, és a nők ezt különösen értékelik, és ez a mondat majdnem mindig választ kap. Azonban, mint említettük, ezeket nagyon sokan írják, így próbálj máshogy indítani egy beszélgetést.

 • Használd egy személy érdeklődését

Ha a potenciális jelölted kitöltötte a profilját, akkor remek kezdeményezési lehetőséged van, hogy elindíts egy beszélgetést. Ha például valaki azt írta, hogy, “Imádom a Coca Colát”, akkor talán kezdhetsz úgy, hogy megkérdezed, “Szóval, mikor megyünk Coca Colázni?” és ezután persze kérdezhetsz személyesebb dolgokat is. Vagy ha a jelölted szeret olvasni, akkor megkérdezheted, hogy melyik a kedvenc műfaja és megoszthatod a véleményedet róla.

 • Keltsd fel az érdeklődésüket

Minden fizikai kutatás azt jelzi, hogy gyorsabban teszünk első benyomást, mint gondolnánk. Ezért is fontos az, hogy felkeltsük valaki érdeklődését irántunk nagyon gyorsan. Ezért lehet hogy jó ötlet egy ilyen mondattal indítani, “Hé, tudod mit?” vagy, “Van valami, amit szeretnék neked megmutatni”. Ezáltal felkeltheted az érdeklődésüket, de ugyanakkor szórakoztató is maradsz.

 • Kerüld a túl sok kérdést

Könnyen unalmas lehet, ha túl sok kérdést teszel fel arról, hogy mit csinál a potenciális jelölted nap mint nap, és mit szeretne az életben elérni. Próbálj valami szellemessel kezdeni, és utána nyugodtan kerdezősködhetsz. Hagyj meg valamit az aktuális ranidra is, így van miről beszélgetnetek.

 • Ne csinálj úgy, mintha valaki olyan lennél aki nem vagy

Mint ahogy a képeknél is, fontos hogy mindig önmagad add. Előbb utóbb a jelölted amúgy is rájön, hogy kis vagy igazából, így jobb ha már magadat adot az elején és még akkor megtudod, hogy tetszel-e neki.

 • Ne félj kicsit provokatív kérdéseket feltenni

Természetesen, nem szabad provokatívnak lenni egy internetes randin, de azzal nincs semmi baj, ha provokatív kérdéseket teszel fel. Ha túlságosan félsz, akkor a beszélgetés könnyen unalmas lesz, és azt nem szeretné senki. Ha például, egy nő profilja tele van bikinis képekkel, akkor megkérdezheted tőle, “Mindig bikiniben mászkálsz? ;-)”  Addig amíg humorosan írsz, nem lehet baj.

 • Írj valami furcsát

Abban az esetben, ha a potenciális jelölted nem írt semmit a profiljára, és nem tudod, hogy hogy kezdeményezz, gyakran jól működik, ha írsz valami furcsát. Lehet ez egy elcsépelt felszedős szöveg, vagy egy furcsa tény magadról. Lehet egy nagyon furcsa ötlet is az első randitokra, mint például “Szeretnél kirabolni egy bankot?”.  Csak győződj meg róla, hogy az irónia és a humor nyílvánvaló, így a jelölted nem gondolja, hogy komolyan gondolod.

 • Kerüld a bizonytalanságot
  Tippekkel hogy könnyen induljon a beszélgetés

Sem nő, sem férfi nem találja a bizonytalanságot vonzónak. Ezért kerüld az ilyen mondatokat, “Ha csak egy kicsit is érdekesnek találsz, kérlek szépen, nem írnál vissza?” Ezekkel nem jutsz semmire.

Miután felveszed a kapcsolatot valakivel, nem veszíthetsz semmit, elvégre nem tudják, hogy ki is vagy. Ezért hagyd, hogy ők is benyomást tegyenek rajtad, és ha nem válaszolnak, akkor nyugodtan lépj tovább a következő jelöltedhez.

 • Ne nyomulj túlságosan

Akkor is ha úgy gondolod, a jelölted a legmesésebb ember a földön, elengedhetetlen, hogy hagyj valamit a fantáziádnak is. Például, kerüld azt hogy beszámolj az első üzenetben a sok remek dologról, amit az első randin csinálhatnátok együtt. És a legfontosabb – tartsd meg a jövőbeli képzeleteidet magadnak. Semmi sem ijeszt el valakit jobban, mint az előre tervezés az első pár szó után.

Szóval mindent összevetve, a legfontosabb hogy add önmagad – mint a képen, úgy az üzeneteidben is, de tűnj ki a tömegből. Ezt megoldhatod valami vicces vagy érdekes írással, addig amíg távol tartod magad a kliséktől.

Miután beszéltél már pár emberrel, ez az egész természetesebben fog jönni, úgy hogy láss is neki!

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up