Az örök kérdés – szabad-e szexelni valakivel az első randin?

Véget nem érő a sok íratlan szabály a társkereső piacon, így kitalálni, hogy mit szabad és nem szabad az első randin bonyolult lehet. Azonban az örök kérdés ugyanaz marad, szabad-e szexelni az első randin. Ma már a legtöbben hallották, hogy a szex az első randi után tönkre tesz minden esélyt a jövőbeli kapcsolatra.

De valóban így van ez? A szex az első randin valóban azt jelenti, hogy soha sem fogtok eljutni a fehér kerítéshez és a 2.5 gyerekhez együtt? És vajon a nőknek és a férfiaknak ugyanez a véleményük ezzel kapcsolatban?

Egy 2013-as tanulmány azt mutatja, hogy 28%-a az embereknek lefeküdtek az első randin a mostani partnerükkel. Ebből kifolyólag, nem mondhatjuk, hogy ha szexelsz valakivel az első randin, akkor lehetetlen, hogy tovább folytatódjon a kapcsolatotok. Azonban ez a tanulmány azt is kimutatta, hogy nagyon sokan hetekig vártak a szexel az első randi után, és ezeknek 25%-a hónapokig várt.

Így a tanulmány azt mutatja, hogy a szex az első randi után egyre gyakoribb, viszont ha várni szeretnél hosszabb ideig, az is teljesen rendben van.

Általában a férfiak azok, akikben erősebb a vágy a szex iránt, és a legtöbbjük szeretnének szexelni az első randin. Ebben a témában, egy tanulmány, amit a LoveGeist készített a Match.com-nak bemutatta, hogy a férfiak 75%-a azt gondolja, hogy a szex rendben van az első randin, míg a nők közül csupán 25%-a osztozott meg ezzel a véleménnyel. Ez meglehet azért van, mert sok nő fél, hogy nem tűnnek jó barátnő típusnak, ha túl hamar ágyba bújnak egy férfival.

Szabad-e szexelni az első randin?

A legfontosabb dolog megérezni, hogy mit is szeretnél – többre vágysz, mint egy egyéjszakás kaland, vagy csak szórakozni szeretnél? Szex nagyszerű lehet az első randin, de megváltoztathatja az érdeklődést feléd, vagy a te érdeklődésedet a partnered felé.

Tény, hogy fontos része a társkeresésnek, a vágy alapján kialakuló feszültség, és ezt meglehet zavarni, ha túl könnyen egymásnak adjuk magunkat. Sőt, a szex egyfajta azonnali kielégülés, amely felszabadítja a felgyülemlett feszültséget.

Ugyanakkor, ha vársz, az bemutatja a tiszteletet, amit a partnered iránt érzel. Sok nő, megsértve érzi magát, ha a férfi azt hiszi, hogy szeretne vele lefeküdni az első randin, és ez egyedül is elronthatja az esélyét a második randinak, akkor is ha a férfi talán többet szeretne. A nő szemszögéből nézve pedig, hatalmas plusz pont lehet, ha úgy viselkedsz mint egy úriember, aki nem tűnik kétségbe esettnek a szexért.

Ez azt jelenti, hogy a nőknek tettetniük kell magukat, hogy kapcsolatba kerüljenek?

A nők általában őszinték és érzékenyek, így nyíltan reagálnak az őszinteség iránt, ami azt jelenti, hogy sokan bosszantónak találják, ha játszadozniuk kell. Ez az ahol emlékezniük kell, hogy egy férfit próbálnak elcsábítani, nem pedig egy nőt, így egy kis játék jó ötlet lehet.

Sok férfi, aki szeretne elcsábítani egy nőt, azt mondja amit a nő hallani szeretne, de ennek a kifejezett célja az, hogy a nő jól érezze magát a jelenlétében, és ez talán egy kicsivel hamarabb, de közelebb hozza a szexhez. A szexxel a nő azt kockáztatja, hogy a férfi hirtelen elfoglalt let a munkájával, és nincs ideje találkozni, de ez azért van, mert elvesztette az érdeklődését.

Mégis van, sőt, a kutatás azt mutatja, hogy a párok akik várnak a szexel jobb kapcsolatban élnek, mint azok akik lefeküdtek egymással az első randin. Ennek az oka lehet az, hogy azok akik lefekszenek egymássak még az elején, sokat várnak a szexuális életüktől a jövőben, sőt túl sokat, amit nem érhetnek el, és arra számítanak, hogy a jövőben is olyan gyakran fognak szexelni, mint az elején. És sajnos, ez általában nem így történik. Ezért a végén, ezek a párok egy nem kielégítő kapcsolatba kerülnek.

Másrészt, kínos lehet a szexxel sokáig várni, hiszen a szex feloldja azt a szorongást, amit a társkeresés vált ki belőlünk. Elvégre, ha az első randin lefekszel valakivel, nem kell aggódnod a második ranind, hiszen már láttátok egymást meztelenül.
Szabad-e szexelni az első randin?

Ezért a következtetés az örök kérdésre, tudd meg, hogy te mit is szeretnél – attól függetlenül, hogy nő vagy férfi vagy, ha egy tartős kapcsolatra vágysz, akkor várj egy kicsit. Nem feltétlenül kell hónapokig várni, talán pár randi elég.

Elvégre, úgy érezheted, hogy egy csomó időt elpazaroltál, ha hónapokig vársz és a végén kiderül, hogy a szex borzalmas. Mindenki más, és a szex is más mindenkivel, ezért tudd meg, hogy t emit szeretnél.

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up