Mielőtt még foglalkozunk néhány ténnyel az online társkeresésről, amit úgy tűnik senki sem vitat meg, meg kell említenem, hogy én nagy híve vagyok az iparnak, hála a mostani kapcsolatomnak. Miután kiszórakoztam magam néhány profillal, és nem is igazán gondoltam a társkeresést komolyan, pár évvel ezelőtt elhatároztam magam és megismertem a most már barátnőmet.

Ezt szem előtt tartva, támogatom az online társkeresést, és sürgetek mindekit akit ismerek, hogy próbálja ki, hiszen sose tudhatod, hogy kivel is találkozol online.

Másrészt, felhívom a figyelmát mindenkinek aki új az online társkeresésben a következő veszélyekre:

Léteznek inaktív profilok

Az online társkeresés egy olyan iparág, ami áldozatává válik a saját sikereinek, hiszen minél többen találnak rá a szerelmükre ezeken az oldalokon, annál több az inaktív, elhagyatott profil. Míg ez remek hír azoknak, akik megtalálták az igazit, ez borzasztó hír másoknak, akik most keresik a partnerüket, és időt pazarolnak azzal, hogy olyan profiloknak írnak, akik már nem is olvassák az üzeneteiket.

Megdöbbentő, de úgy gondolják, hogy 96%-a az eHarmony feéhasználóknak nem nézi meg már az üzeneteit, vagy nem fizet a tagság díjért. A Match is csak egy kicsivel jobb, hiszen ez az arány 93%. Mit is jelent ez számodra? Az hogy 100 emberből, akiknek üzenetet küldtél, csak egy maráknyi fogja azt elolvasni.

Ez a statisztika mát 5 éves és az OKCupid publikálta,de úgy gondolják, hogy ez az információ máig sem változott. Miután a Match megvásárolta az OKCupid-ot 2011-ben levetté ezt a cikket, viszont máshol a neten még mindig elérhető volt, és a kár már megtörtént. Fontos, hogy emlékezzünk, hogy ez a cikk egy verenytárs cég által lett publikálva, így az adatok nem feltétlenül igazak.

Az elmúlt években rengeteg per folyt a Match ellen az inkatív felhasználóik miatt, és ez számos problámát okozott az iparban. Bár a java ezeknek a pereknek mérges felhasználóktól származott, számos tag jelezte, hogy nagyon sok profil hamis, és más profilokat a cég alkalmazottjai irányították, és így vették rá a tagokat, hogy folytassák a tagságukat az oldalon. Minden alkalommal a bíróság ezt elutasította, de két dolgot tudtunk meg ezekből;

  • Előszr is a Match kijelenti a szolgáltatási feltételeiben, hogy nem szűrik a felhasználokat.
  • Másodszor pedig, nem vállalnak felelősséget a hamis, inaktív profilokért.

Tények az online társkeresésről, amiről senki sem beszélEzt a két pontot szem előtt tartva, azt jelenti, hogy a Match-nek nem kell semmit se tennie vagy elismernie bármit is. Érthető okokból, ez tönkre tette nagyon sok felhasználó élményét az oldalon.

Ez az egyik legnagyobb dolog, amire figyelned kell, ha új vagy az online társkeresés világában és úgy döntesz, hogy regisztrálsz egy oldalra. Léteznek inaktív profilok, ezért ha csak nagyritkán kapsz választ, ne legyél csalódott.

Lesznek csalók

Rengeteg csalási mód van az online társkeresőkön, akkor is ha csak egy apró százaléka a felhasználóknak csaló. Azonban, úgy gondolják hogy negyed millió embert vernek át online társkeresési csalásokkal minden évben, aminek a költsége 60 milliárd dollárra jön ki minden évben. Ha nem vagy elég óvatos, könnyen egy csaló áldozata lehetsz.

Csak hogy bemuatassam a kárt, előkerestem egy remek példát. Miután regisztrált a Match-re, egy New York-i nő izgatottan várta, hogy kivel találkozik – a gondolkodásmód, ami sokunkban megvan. Megismert valakit, aki azt állította, hogy Afghanisztánban szolgál. Miután a beszélgetés tovább fejlódött, a nő küldött neki $25,000 az interneten.

Sajnálatos módon, ez nem az egyetlen eset amiről hallottunk, és nem ez az egyetlen nő, aki bedőlt egy ilyen trükknek. Mind férfi és nő is küld pénzt az interneten idegeneknek, akikkel online társkeresőn találkoztak, és ez a probléma ma már annyira sújos, hogy az FBI kiadott egy jelentést az internetes biztonságról.

Tények az online társkeresésről, amiről senki sem beszél

Az idegeneknek való pénz küldés mellett, vannak maradandó károk is, mint például sérülések és néhány esetben halál is. Nem is olyan régen, volt egy történet egy nőről, aki találkozott egy férfival a Match-en, és pár randin élvezték egymás társaságát. Miután a nő megakarta szüntetni a kapcsolatot, a férfi többször is megszúrta. Nem sokkal ezután, a Match-et ismét beperelték, de most úgy döntöttek, hogy szükséges más lépéseket tenniük. A végeredmény az lett, hogy leellenőrizték a tagok hátterét.

Az az igazság, hogy ez a háttér ellenőrzés nem igazán segített. Tény, hogy a Match még az elején kijelentette, hogy a háttér ellenőrzés “nem fog sok mindent elérni’. Még a cég alkalmazottjai is megmondták, hogy a háttér ellenőrzésben voltak hibák, és nem akarták, hogy a tagok rosszul gondolják, hogy biztonságban vannak. Vajon a Match tényleg segíteni akart, vagy csak szerették volna, hogy úgy tűnjön, hogy törődnek a tagok biztonságával?

Akárhogy is, de a tagok még most sincsenek teljesen megvédve, és most fontosabb mint valaha, hogy óvatosak legyünk az interneten. Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, akkor hanyagold azt az illetőt és keress valaki olyat, akiben megbízhatsz.

Az online társkeresés tönkreteheti az intimitást

A biztonsági tippek és tanácsok ellenére, amikkel a nők el vannak látva, egy hramada a nőknek még mindig lefekszik a kiszemeltjével az első randin. Ha úgy döntöttél, hogy alkalmi szexet keresel, komoly kapcsolat helyett, akkor ez fantasztikus lehetőség neked. Azonban, ha komoly kapcsolatra vágysz, akkor ez mindent elronthat.

Amikor online beszélgetsz valakivel, akkor könnyedén megvitathattok különböző témákat, és amikor élőben is találkoztok akkor is normálisan folyhat a beszélgetés tovább. A probléma ezzel az, hogy könnyen úgy gondolhatjuk, hogy jobban ismerünk valakit mint hinnénk, és úgy gondoljuk, hogy a kapcsolatunk egy teljesen másik szinten van. Persze tudod hogy szereti a tésztát, és badmintont játszik minden kedden, de valamilyen szinten még mindig idegenek vagytok egymásnak.

A tudósok azt állítják, hogy a pároknak rossz a gondolkodásmódjuk az első randin, mert úgy érzik, hogy már több randin is voltak együtt, és ez már a harmadik, negyedik randi. Azonban az első randi, az egy első randi függetlenül attól, hogy mennyit beszélgettetek előtte online. Az ok, amiért nagyon sokan lefeküdnek egymással az első randin az, hogy a legtöbben flörtölnek egymással a neten, és még azelőtt hogy találkoznának, már magas a szexuális feszültség kettejük között. Általában az első randi az csak a folytatása a beszélgetésnek, amíg az egyik nem tölti az éjszakát a másiknál.

Tények az online társkeresésről, amiről senki sem beszélSzóval mi is az igazi probléma? Amikor elkezded az online társkeresést, könnyen elszaladhat a ló veled, és gondolhatod, hogy az életed szerelmével beszélgetsz éppen. És mire végre találkoztok, remek érzés fog eltölteni, hiszen a fejedben már számtalanszor elképzelted ezt a pillanatot. Azonban, nem akarjuk, hogy az a sok levelezés mind kárba menjen, hiszen a fejünkben már eldöntöttük, hogy “ő az igazi”.

Képzeld el, hogy több milliőan ezt csinálják, olyan oldalakon mint a Match, amíg az oldalból nem lesz más, mint egyájszakás kaland kereső. Ha ennél többre vágysz, akkor jobb ha ügyelsz az ilyen dolgokra, hiszen ez mindent tönkre tehet. Meglehet, hogy tényleg találtál valakit aki különleges, de ha egyből lefekszel vele, akkor az tönkre tehet mindent. Mi történt az egész, meg kell ismerni jól valakit, mielőtt még lefekszünk vele dologgal?

Beképzelt leszel

Az életben, mindig azt tanultuk, hogy ha sok dolog közül lehet választani az jó, de ez a társkereső oldlakon, komolyan megváltoztathatja a gondolkodásod. Amikor hirtelen több ezer profillal szembesülünk, hirtelen mindenki csak egy arc lesz, és tudjuk, hogy semmi sem végződik jól, ha csak csupán kinézet alapján választunk. Ennek ellenére, gyorsan szokássá válik, hogy csak a jó képűeket választjuk a több ezer profil közül, így nem kell mindet elolvasni és gyorsabbnak hisszük a folyamatot.

Csupán pár hét alatt, a rendes profil olvasás és elemzés után olyanná válsz, aki teljesen hidegen hagy valakit, csak azért mert a profil képe homályos. Utána elutasítasz embereket, akik valamit félre írtak a profilukon, rossz szelfit csináltak, vagy nem tetszik ahogy a nevüket betűzik. Ez az összes ember közül, ott lehet az az egy, aki boldoggá tenne téged az egész hátralévő életedben, de elutasítod, mert az online társkeresés beképzeltté tesz.

Tények az online társkeresésről, amiről senki sem beszélPersze erre a megoldás az, hogy mindif nézzünk részletesen a felszín alá, és tartsunk rendszeresen szünetet a társkereső világtól. Ha úgy érzed, hogy ostoba dolgok miatt utasítasz el embereket, akkor tarts pár nap szünetet a keresgélésben. Amit megtanulod ezt megtenni, rátalálhatsz valakire, aki imádja ugyanazokat a dolgokat mint te, akkor is ha a hajszíne nem az ami általában neked bejön.

Vegyes ethnikumú kapcsolatok ritkán fordulnak elő

Most már tudod, hogy az online társkeresés tele van beképzelt emberekkel, de nem fogsz te is közéjük tartozni. Egy másik probléma amivel találkozhatunk az online társkeresésben, az az hogy az emberek nem igazán sokszínűek, amikor végre megtalálnak valakit. Mindig örömmel látom amikor egy pár online egymásra talál és nem választja szét őket a különböző vallás vagy kultúra, de az hogy ez milyen ritkán fordul elő, az nagyon ijesztő.

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a legtöbb ember aki egyből választ kap, az fehér. Ugyanígy, egy fehér ember nem igazán válaszol másmilyen ethnikumú embereknek. A kutatás azt is kimutatja, hogy a fekete nők kapják a ledkevesebb választ.

Azt is megtanultuk ebből a kutatásból, hogy több mint fele a fehér nőknek, ínkább a saját ethnikumó férfiakkal ismerkedne. Még a fehér nők kimuataják az egyértlemű igényüket a fehér férfiakért, a latina és ázsiai nők még erősebb igényt mutatnak irántuk.

Tények az online társkeresésről, amiről senki sem beszélEz a tanulmány az OKTrends (OKCupid’s blogja) áltaé készült, ezért érthető volt a szkepticizmus, amikor először megjelent, azonban egy hasonló kutatás a National Science Foundation-tól ugyanazokat az eredményeket mutatta. Miért is számít ez? Végül is ez azt mutatja, hogy nem mindenki van ugyanazon a ponton, amikor az online társkeresésről van szó, és úgy tűnik, hogy a fehér férfi mindenkinek a választása, így a más ethnikumú felhasználók hanyagolva vannak a rossz okból kifolyólag.

Összegzés

Szóval itt is vagyunk, itt van hat téma az online társkeresésről, amit senki sem vitat meg, és ez mind kulcsfontosságú szempont mielőtt regisztrálsz egy weboldalra. Természetesen, ez egy nagyszerű eszköz, hiszen én is itt találtam rá az igazira, de fontos hogy óvatoss maradj az oldalkon, főleg azután hogy ezt mind elolvastad. Ha úgy döntesz, hogy regisztrálsz egy online társkeresőre, akkor sok sikert és vigyázz magadra!

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up