Társkeresés fiataloknak: hogyan legyél profi

Társkeresés fiataloknak

A társkeresés világában sokkal több választóvonalat találhatunk a jelen lévő korcsoportok között, mint azt gondolnánk. A társkeresés a fiatalabb korosztályban, a húszas éveikben lévő fiatalok körében teljesen más fogalmat takar, mint a harmincasok vagy akár negyvenesek társkeresése. Mind különböző szögből nézzük a világot és beleértve a szerelmet is, ezért különféle módokat találunk annak megközelítésére is.

A fiatalok körében a társkeresés teljesen különbözik a negyvenes és az ötvenes éveikben járó csoportok ismerkedési szokásaitól. A társkeresés a fiatalok számára gyakorlatilag a legnagyobb mérföldkő, melynek segítségével átélhetik az igaz szerelmet, valamint a szerelemben bekövetkező többféle változást.

Társkereső oldalak fiatalok számára

Felkészültél? Ha igen, akkor hamarosan hasznos információkat szerezhetsz a párválasztási tanácsok témakörében, megtudhatod, hogy hol érdemes ismerkedni, hogy miért érdemes egy nálad jóval fiatalabb férfivel vagy nővel randizni, és hogy általánosságban véve hogyan lehetsz profi fiatalként a társkeresésben!

Ráadásul ha ide kattintasz, akkor néhány kifejezetten fiataloknak szóló társkereső oldalt ismerhetsz meg, ami hasznos segítséget nyújthat az elinduláshoz.

Milyen típusú emberekkel randizz?

A harminc éveseket a legtöbb ember általában még többé-kevésbé fiatalként szokta emlegetni. Ha te is ebbe a korosztályba tartozol, de úgy érzed, hogy a nagy Ő még nem kopogott be hozzád, akkor valószínűleg azon töröd a fejed, hogy hogyan vess véget a sikertelen ismerkedési szokásaidnak. A válasz egyszerű: ha szeretnéd megtalálni az igazit, akkor olyan embert kell keresned, aki tökéletesen kompatibilis az életstílusod minden területével.

Ha harminc évesen szingli vagy, akkor még semmi okod nincs a depresszióra vagy a befelé fordulásra. Gondolj csak bele: harminc éves vagy és egyedülálló! Pontosan ez az az időszak, amikor életed csúcsán lehetsz! Vagy talán még nem hallottad? A 30 az új 20. Rendelkezel saját keresettel, berendezkedtél a saját életstílusod szerint és ennyi idős korodra már valószínűleg kitaláltad, hogy mi az, amit szeretnél, illetve mi az, amit nem szeretnél csinálni, és ezekhez az elvekhez tartod magad. Ha még ezek mellé vesszük a tengernyi egyedülálló embert, akik közül kedvedre válogathatsz, aszerint, hogy mire vágysz, akkor nem is olyan rossz a helyzet! Gondolj inkább erre, ha eszedbe jut a társkeresés!

Társkeresés fiataloknakA nálad kicsivel idősebb emberekkel szeretsz ismerkedni vagy esetleg a saját korosztályoddal? Remek! Az emberek többsége hozzád hasonlóan gondolkodik. De eljátszottál már valaha is azzal a gondolattal, hogy egy fiatalabb nővel vagy férfivel való ismerkedés legyen a célod? – Izgalmasan hangzik, nem? Ha életed legszebb éveit éled és valami új izgalomra vágysz, akkor érdemes nyitottnak lenned az új dolgokra, így nem maradsz ki semmi jóból, és ki tudja, lehet, hogy a következő randin majd a nagy Ő-vel találod magad szemben!

Az, hogy milyen típusú partnert érdemes keresned, teljes mértékben a te személyiségeden múlik. Talán introvertált típus vagy, aki csak arra vágyik, hogy valakivel összebújhass magányos hétvégéiden? Ebben az esetben lehet, hogy egy idősebb partner illene hozzád. Persze lehet, hogy inkább az hoz lázba, ha a hétvégédet minél aktívabban, fergeteges bulikon és minél több ember társaságában töltheted. Ha ez a leírás jobban illik rád, akkor tökéletes választás lehet, ha nálad pár évvel fiatalabb nővel vagy férfivel kezdesz el randizni.

Harminc évesként ne gondold, hogy a fiatalabb generáció teljesen érdektelen a te korosztályod irányába. Rengeteg srác és lány kifejezetten a náluk idősebb nőkhöz és férfiakhoz vonzódik, nem pedig a korukbeliekhez. Éppen ezért nem érdemes egy randin az életkorról vagy a korkülönbségekről beszélni, mivel egy teljesen új korban élünk, ahol azzal ismerkedsz, akivel csak szeretnél!

Hogyan kezdj neki az ismerkedésnek

Ha randipartnert szeretnél találni, akkor ma minden eddiginél egyszerűbb dolgod van. Az internet és a közösségi oldalak korában már elég csupán a telefonod képernyőjét megérinteni, és randilehetőségek tucatja közül válogathatsz! Regisztrálj online társkereső alkalmazásokba és közösségi oldalak társkereső eseményeire. Lépj be a korlátlan lehetőségek világába és válogass számtalan különböző férfi és nő közül. Mielőtt azonban belevetnéd magad a lehetőségek tengerébe, érdemes átgondolnod, hogy pontosan mit is keresel egy nőben vagy férfiben, így jóval könnyebb dolgod lesz majd, ha randizni hívsz valakit.

Ráadásul számos különböző társkereső alkalmazást tölthetsz le, melyek egy-egy konkrét típusú célközönségnek készültek. Léteznek például speciális alkalmazások a meleg közösség részére, a házastársat keresőknek, de az olyanoknak is, akik csupán egyéjszakás kalandra vágynak. Bizonyosodj meg róla, hogy a neked megfelelő applikációba regisztrálsz, máskülönben komoly csalódás érhet.

Légy nyitott az új emberekkel való ismerkedésre, így biztos nem maradsz majd ki semmi izgalmasból! Ne utasítsd vissza az új élményeket és lehetőségeket, így új színt vihetsz az életedbe. A te életkorodban semmiképp nincs ok arra, hogy görcsölj vagy kétségbe ess. Éld csak az életed, ne aggódj feleslegesen és élvezz minden pillanatot! Végtére is csak egyszer élünk, nem?

Társkeresés fiataloknakMiért randizzak olyannal, aki nálam jóval fiatalabb?

Akár az idősebb, akár a fiatalabb férfiakkal vagy nőkkel szeretsz ismerkedni, számolnod kell az adott korcsoport kapcsán bizonyos előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. Az idősebb korosztály tagjaival való ismerkedés általában sokkal egészségesebbnek és bölcsebb döntésnek tűnik. Az idő teltével a férfiak és nők sokkal stabilabb életszakaszba kerülnek az esetek többségében. Sikeressé válnak a munkájukban, sokkal tapasztaltabbak lesznek, valamint nagyobb valószínűséggel rendelkeznek saját ingatlannal vagy ingatlanokkal is.

Egyetlen dolog azonban valószínűleg luxusnak számít az ő esetükben, ez pedig a veled eltöltött idő mennyisége. Az igazán sikeres karrierhez idő kell és az adott egyénnek számtalan órát bele kell fektetnie a karrierjébe, hogy egyről a kettőre jusson. Tehát ha arra vágysz, hogy párod sikeres legyen a karrierjében, akkor számíts rá, hogy igen kevés időt tudtok majd igazán együtt tölteni. Ha pedig mégis úgy döntesz, hogy egy ilyen típusú személy mellett szeretnél megállapodni, akkor készülj fel, hogy sok-sok türelemre van szükséged, hogy támogathasd őt abban, amit szeret. Persze lehet, hogy mindezt már tudod, esetleg tapasztaltad is egy korábbi sikertelen kapcsolatban, nemde?

A fiatal férfiakkal vagy nőkkel való randizásra terelve a szót, akár hiszed, akár nem, valójában egész sok érv áll amellett, hogy a fiatalabb korosztályból válassz párt magadnak.

1. Energia

Az első érv az energia! Nem is tagadhatod, hogy a fiatalságból csak úgy sugárzik az életerő és az elszántság, és ez szinte minden mozdulatukból látszik! A fiatalabb generáció tagjai reménytelibbek és még bennük van az akarás céljaik teljesítéséhez. Abban a korban vannak, amikor éppen azon fáradoznak, hogy sikeresek és elismertek legyenek. Ők azok, akik kirobbanó energiával, egyfajta hajtóerővel rendelkeznek, és ez az egyszerű hétköznapi tevékenységükben is tetten érhető, ez pedig rád is rád fér néha-néha. Ez az, ami az átlagos, öreguras” férfiakból már nagyon régen eltűnt. Ha tehát úgy döntesz, hogy fiatal srácokkal szeretnél randizni, akkor nyugodtan számíts izgalmas találkára minden alkalommal. Lehet, hogy egyik hétvégén kirándulni mentek majd, a következőn pedig már a tengerpart felé veszitek az irányt!

2. Kevesebb érzelmi teher a múltból

A második érv a kevesebb érzelmi teher. Mivel egyúttal kevésbé tapasztaltak is, a fiatalabb fiúk és lányok jóval kevesebb múltbéli érzelmi teherrel rendelkeznek, mint az idősebb korosztály tagjai. Nem kell félned a ciki ex-feleségről vagy a gyerekekről szóló sztorik miatt, és valószínűleg a lehetséges exek száma is jóval kisebb ebben a helyzetben!

3. Érettség

A harmadik indok az érettség. A fiatalabb férfiak és nők gyakran azért választanak idősebb randipartnert, mert olyannal szeretnék tölteni az idejüket, aki céltudatos, tisztán látja a dolgokat és lelkileg is érett. A társat kereső fiatalokkal egyidős egyéneknek legtöbbször nincs ideje az éretlen, nevetséges problémákkal foglalkozni, az idősebb korosztály tagjai viszont tudják, hogy mit akarnak az élettől és képesek megoldani a magánéleti problémáikat. Emiatt sokkal egyszerűbbé teheted az életed, ha úgy döntesz, hogy nálad idősebb emberrel ismerkedsz és egy sokkal érettebb párkapcsolat részese lehetsz.

4. Érzelmek

A negyedik a listán az érzelmek. Lehet, hogy meglepő, de a fiatalabb férfiak és nők valójában sokkal érzékenyebbek, ha az érzelmi világukról van szó, mint az idősebb emberek az esetek többségében. Minden egyes élményt szívvel-lélekkel átélnek és sok-sok dolgot kell még tanulniuk. A te élményeid, például az összetört szíveddel kapcsolatban nagyságrendekkel árnyaltabbak, mint fiatal partnered eddig szerzett tapasztalatai. Pontosan emiatt egy fiatalabb társ sokkal valószínűbb, hogy megfogadja a tanácsaid és azok alapján cselekszik majd a jövőben. Egy fiatal emellett elég szentimentális ahhoz, hogy megértse a gondjaidat és szívesen összebújik veled olyan estéken, mikor nem vagy az igazi önmagad.

5. Állóképesség

Végezetül pedig beszéljünk az állóképességről! Az biztos, hogy az idősebbek jobban ismerik a Kámaszútra tanításait, de az is tagadhatatlan, hogy egy fiatal fiú vagy lány sokkal tovább bírja az ágyban. Ha fiatal partner mellett döntesz, akkor a különböző technikákat és trükköket te magad is megtaníthatod neki, viszont a kapcsolat előbb említett előnyét is kiélvezheted! Egy fiatal nő vagy férfi egyszerűen több energiával bír és szívesen kipróbál új dolgokat. Gondolj csak bele, hogy ez milyen izgalmas lehetőségekkel jár!

Társkeresés fiataloknak

Társkeresési tanácsok fiataloknak

1. Gondold át az elvárásaidat

Az első dolog, amire figyelned kell, ha a saját korosztályodnál jóval fiatalabb férfivel vagy nővel randizol, hogy mindig vedd sorra, hogy milyen elvárásaid is vannak leendő partnereddel kapcsolatban. A két fél közötti átlagosnál nagyobb korkülönbség gyakran életmódbeli különbségekkel is jár, ezért ezeket is fontos észben tartanod. A fiatalság képviselői abban a korban vannak, hogy éppen azon fáradoznak, hogy ismertté és/vagy elismertté váljanak, melyet a legkönnyebben saját korosztályuk körében tehetnek meg, olyan emberek között, akiknek hasonlóak a céljai és hasonló küzdelmekkel kell megbirkózniuk.

Ezért ha egy jóval fiatalabb egyént szemelsz ki leendő párodként, akkor készülj fel arra, hogy néha majd meg kell, hogy látogasd párod kedvenc helyeit, ami azzal is együtt jár, hogy találkoznod kell majd partnered ismerőseivel, baráti társaságával. Meglehet, hogy ez néhány kínos beszélgetést is hoz számodra, de egy idő után biztos belerázódsz majd a dolgokba, sőt, bizonyára te is taníthatsz majd nekik egyet s mást, mint például azt, hogy hogyan is kell igazán bulizni! Légy jó társaság és érezd magad jól! Hiszen valaha te is keresztülmentél mindezeken, nemde? Itt az alkalom, hogy újra átéld fiatalságod legszebb pillanatait!

Társkeresés fiataloknak2. Társadalmi elvárások

A második dolog, ami miatt esetleg akadályba ütközhetsz az az állandó küzdelem a társadalom berögződött sztereotípiái ellen. Egy idősebb férfi bármilyen probléma nélkül járhat nála jóval fiatalabb nővel, még akkor is, ha ő maga kétszer annyi idős, mint partnere. De mi van akkor, ha egy párkapcsolatban a női fél az idősebb néhány évvel? Számíts arra, hogy ilyen esetben furcsa tekintetek övezik majd kapcsolatodat. Ez zavaró lehet az első pár hónapban, ha viszont új párkapcsolatod kiállja az idő próbáját és valóban szeretitek egymást, akkor a korkülönbség nem szabad, hogy komoly gondot jelentsen. Koncentrálj tehát inkább arra, hogy kiélvezz minden együtt töltött pillanatot!

Nem árt, ha tudod, hogy a bölcsesség és az érettség nem feltétlenül az ember életkorán múlik. Ki tudja, lehet, hogy pontosan egy nálad pár évvel fiatalabb férfi vagy nő megismerése hozza meg számodra a boldogságot! És miért is akarnád megfosztani magad a boldogság lehetőségétől?

Használd ki életed legszebb éveit és ne utasítsd vissza az új dolgokat! Légy mindenre nyitott! Próbáld ki az ismerkedést valakivel, aki fiatalabb nálad és bátran jelezz vissza nekünk, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtál!