Hogyan ismerkedj melegként sikeresen

meleg tarskereso

Az ismerkedés bonyolult dolog – etnikai hovatartozástól, kortól és nemtől függetlenül. Sok íratlan szabály vonatkozik arra, hogy mit szabad és hogy mit nem szabad csinálni az ismerkedés során. Mindezeket észben tartani sem kis feladat. Amennyire könnyű egy éjszakára partnert találni, pontosan annyira nehéz életre szóló partnert szerezni.

Gay Dating Smartlink III

A legjobb meleg társkereső oldalak

Oldal Megtekintése

Meglehet, hogy mindezek az ismerkedési nehézségek tovább súlyosbodnak, ha a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transzszexuális (angol betűszóval LBGT) táborba tartozol. Ennek ellenére aggodalomra semmi okod nincs! A meleg társkeresés nemcsak, hogy létező dolog, hanem ugyanolyan sikeres vagy élvezetes lehet, mint bármilyen más csoportok esetében.

A meleg társkeresés leginkább feltűnő, provokatív jelenségként vonult be a köztudatba azzal, hogy átlépte a hagyományos, régi társadalmi normákat és a szokatlan, de modern párkapcsolatok irányába indult el. Az LBGT közösségről köztudott, hogy félelmet nem ismerő egyénekből áll, akik együttes erővel hatalmas utat tettek meg azokhoz a korokhoz képest, amikor még mentális zavarként tekintettek a homoszexualitásra, viszont fontos megjegyezni, hogy a mai napig vannak olyan emberek, akik előítélettel tekintenek homoszexuális embertársaikra.

Annak ellenére, hogy sokan tökéletesen elfogadók és nyitottak, amikor a másságról van szó, még mindig vannak olyanok, akik már pusztán attól teljesen kellemetlenül érzik magukat, ha egy általuk „másnak” titulált ember társaságában kell lenniük. Ez a kényelmetlen érzés egészen odáig fajulhat, hogy az LBGT közösség tagjai akár erőszak vagy zaklatás áldozataivá válhatnak. Mindezek persze igencsak megnehezíthetik az életedet, és ami még rosszabb, a társkeresésedet is.

Ez az egész ijesztőnek és nehézkesnek hangzik. Szerencsére viszont olyan kort élünk, ahol a meleg társkereső appok és a közösségi média igencsak megkönnyíti az LBGT-ként társat keresők életét. Ami még fontosabb, hogy ezek az eszközök a társkeresők biztonságán is rengeteget javítottak. Emellett az LBGT közösség tagjai egyre bátrabbak lettek és egyre gyakrabban ki mernek állni az egyenlőségért, így egyre inkább észreveszi őket a társadalom többi csoportja.

gay datingTárskereső oldalak melegeknek

Lehet hogy ismerősen fognak csengeni a következő megjegyzések: „Ó, te meleg vagy? Biztosan nehéz neked partnert találni!” vagy „És te hogyan szoktál ismerkedni?” Ezek mind idegesítőek lehetnek, de valójában az ilyenfajta mentalitásnak valójában semmi alapja nincs. Habár lehet, hogy minimálisan nehezebb a dolga a meleg közösségnek, ha az online társkeresésről van szó, akkor ők is ugyanolyan kreatívan meg tudják oldani ezt a problémát, mint heteroszexuális embertársaik.

Az alábbiakban ismertetünk majd néhány meleg társkereső oldalt és alkalmazást, melyekre regisztrálva egyszerűen elkezdhetsz ismerkedni.

Hol is kezdj neki a keresésnek

Ha még csak nemrég kezdted el felvállalni szexuális identitásodat, akkor nem valószínű, hogy könnyen megy neked az ismerkedés, mivel egyszerűen nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Valószínűleg még nem tartasz ott, hogy ország-világnak szétkürtölöd, hogy ki szeretnéd próbálni a meleg társkeresést, mert ezzel csak alávetnéd magad a külvilág negatív véleményeinek.

Az LBGT lét azt jelenti, hogy igazán különleges ember vagy, viszont ebből kifolyólag igazán nehéz is megtalálni, kivéve, ha tudod, hogy hol akadhatsz rá más leszbikus, meleg, bi- vagy transzszexuális emberekre, akiknek hozzád hasonló az érdeklődési köre. Szerencsére, a meleg társkeresés olyan módokon is történhet, amikre még soha nem is gondoltál.

1.   Meleg társkereső oldalak

A meleg társkereső oldalak számos különböző csoportot céloznak meg a meleg közösségen belül. Vannak meleg társkereső appok kifejezetten színesbőrűeknek, az idősebb korosztálynak, az alkalmi kapcsolatot keresőknek és még a meleg keresztényeknek is. Minden egyes alkalmazás részletes kérdésekkel könnyíti a társkeresést már a regisztráció kezdetekor, illetve regisztráció után pl. különféle szűrőkkel, melyekkel leszűkíthetjük a felhasználók körét és pillanatok alatt találhatunk számunkra szimpatikus partnert.

A meleg keresztények számára a legjobb választás a Love.hu lehet, ahol több százezres felhasználói bázisból választhatják ki párjukat. Lévén, hogy az oldal számos különböző csoportot céloz meg, beleértve a melegeket és keresztényeket, itt könnyedén ráakadhatsz lelki társadra. Ha népszerű meleg társkereső oldalt keresel, akkor a Love.hu remek választás!

gay datingHa leszbikusként keresnéd társad, akkor a Sweetcandy pontosan neked lett kitalálva! Az oldal több ezer leszbikus és meleg felhasználóval rendelkezik, és teljesen ingyenesen kínál segítséget a hasonló beállítottságú társkeresőknek.

Az idősebb korosztályt képviselő melegek számára ideális lehet a Páratlan társkereső, ahol számos 50 év feletti felhasználót lehet találni, és ami több mint 4 millió kapcsolat létrejöttének volt már a helyszíne. Az egyszerű kezelőfelület és a részletes keresőrendszer nagyban megkönnyíti a dolgod a társkeresésben, neked szinte csak elég hátradőlnöd székedben!

Végül, de nem utolsó sorban, ha melegként inkább az egyéjszakás kalandokra voksolsz, akkor az AdultPixie mindenképpen jó választásnak bizonyulhat. Itt ledobhatod minden gátlásodat és egyből a lényegre térhetsz – anélkül, hogy valami csaló oldalra tévednél. Jelenleg több, mint 7.000 felhasználó használja már ezt a weboldalt alkalmi kapcsolat keresése céljából, és a felhasználók kb 80%-a férfi.

Ezután kezdheted is a böngészést!

2.   Meleg társkereső applikációk

A közösségi média igencsak megkönnyíti az LGBT közösségen belül az ismerkedést. Az alkalmazásokban található kereső funkció segítségével könnyedén találhatsz magadnak meleg, leszbikus, vagy biszexuális partnert lakhelyedtől való távolság alapján, illetve láthatod, hogy kik jelentkeztek be legutoljára, valamint hogy kik azok, akik a környékedről nemrég regisztráltak. A keresés során továbbá leszűkítheted a találatok körét testmagasság, életkor és sok más külső tulajdonság alapján. Ha jobbnak látod, akár el is rejtheted mások elől a tartózkodási helyedet.

A legnépszerűbb meleg társkereső appok között szerepelnek például az OkCupid, a Grindr, a Her, a Hornet, a Jack’d, és a Scruff nevű alkalmazások. Ezek a meleg társkereső alkalmazások mind-mind különböznek valamiben; van köztük, ahol férfiak más férfiakat, van, hogy nők más nőket kereshetnek, de akad olyan, ahol mindkét nem választhat magának bármilyen partnert, előfordul, hogy nők találhatnak maguknak heteroszexuális férfiakat, és végezetül a biszexuális közösség is megtalálja a magának való opciót. Tehát bátran kimondhatjuk, hogy valamelyik alkalmazás biztosan elnyeri majd a tetszésedet.

A legtöbb meleg társkereső app kompatibilis iPhone-nal, iPad-del, illetve a különböző Android készülékekkel is. Akár alkalmi partnerre vadászol, akár barátot vagy komoly kapcsolatot keresel, a felsorolt meleg társkereső alkalmazások segítségével könnyedén rákereshetsz más, közeledben élő meleg, leszbikus, vagy hetero felhasználók profiljára. Üzenetet válthatsz más felhasználókkal anélkül, hogy egy fillért is kellene fizetned ezért. Töltsd le a fenti appok bármelyikét és hozz össze egy randit akár már most hétvégén!

gay dating3.   Facebook

A Facebook kiváló eszköz az új emberekkel való ismerkedésre, és ha valakivel már eléggé elmélyült az online kapcsolatod, akkor itt az idő, hogy „offline”, személyes találkát szervezz.

A földön élő lakosság fent van a Facebook-on, ami azt jelenti, hogy ha egy csomó LGBT beállítottságú ember is itt üti el az idejét, akkor neked is itt a helyed. Átlagban az emberek napi több órát is el szoktak tölteni a közösségi oldalon, az LGBT csoportok és oldalak száma pedig egyre csak növekedik a Facebook-on.

4.   Középiskolai és egyetemi osztálytalálkozók

Ez egy kifejezetten érdekes módja annak, hogy összejöjj valamelyik volt osztálytársaddal, akiről időközben kiderült, hogy meleg. Ha belegondolsz, az iskola elvégzése után általában sok-sok változáson mennek keresztül az emberek, és ez néha a szexuális beállítottság változásával is jár.

A „coming out” pillanat eljövetele ma már egyre hamarabb bekövetkezik az érintett személyek életében, köszönhetően többek között annak, hogy a fiatalok már rengeteg információt szerezhetnek a témával kapcsolatban az interneten. Az információs forradalomnak köszönhetően a negyvenes, ötvenes éveikben járók, de akár az idősebbek is egyre bátrabban felvállalják identitásukat. Ezek az emberek gyakran megfordulnak osztálytalálkozókon, ezért neked sincs semmi szégyellnivalód ezzel kapcsolatban.

5.   Légy önkéntes

Az állatmenhelyek, politikai és aktivista szervezetek és események, a helyi színjátszó csoport, a környékbeli meleg vagy leszbikus kórus, a helyi LGBT közösségi helyek, a gyűlöletellenes programok, a „bullying” ellen irányuló projektek, és a különféle, a másság mellett kiálló megmozdulások remek lehetőséget nyújthatnak számodra az önkénteskedéshez.

Arról se feledkezz meg, hogy a legegyszerűbb módja, hogy találkozz LGBT „családoddal”, ha részt veszel a lakhelyeden szervezett PRIDE eseményeken. Mint látod, sok-sok szervezet létezik, ami folyamatosan várja az önkéntesek segítségét, tehát állj fel a fotelből és tedd magad aktívvá!

Talán nem sikerült meggyőznünk téged arról, hogy ezeken a helyeken könnyűszerrel találhatsz más LGBT embereket a lakóhelyed közelében?

gay dating

Meleg ismerkedési tanácsok

1.   Légy nyitott az új dolgokra

Mindegy, hogy meleg, leszbikus, bi- vagy transzszexuális beállítottságú embereket keresel, a társkeresésnek van néhány íratlan, univerzális szabálya. Először is, felejtsd el, hogy „a szomszéd kertje mindig zöldebb”! Soha ne legyél válogatós! Ha egyszer olyan ételt tesznek az asztalodra, ami nagyban különbözik a megszokott menüdtől, akkor ahelyett, hogy félretolnád a tányért, inkább kóstold csak meg, lehet, hogy kifejezetten ízlenek majd neked a különleges ízek! Használj ki minden esélyt, ami szembejön veled, mert különben ki tudja, miből maradnál ki!

2.   Ne hamarkodd el a dolgokat!

A listán a második tanács, hogy soha ne feküdj le partnereddel a második randi előtt. Ha a meleg társkeresésről van szó, akkor az emberek általában egyből a szexre asszociálnak. Ne hallgass erre a rosszindulatú beidegződésre és ne hagyd, hogy a kapcsolatod csupán az ágyban történtekről szóljon! Bár lehet, hogy társad izmos felsőtestén majd szétrobbannak a ruhák, vagy hogy a csípőjét meglátva teljesen beindulsz, jó, ha más dolgokat is megfigyelsz partneredben.

Mi a helyzet a megigéző tekintetével? Vagy azzal, hogy mi jár éppen a fejében? Ezek mind rendkívül „szexi” dolgok lehetnek, az egész csak nézőpont kérdése. Ha kifejezetten romantikus kapcsolatra vágysz, akkor semmi okod nincs arra, hogy elsiesd a dolgokat és egyből leteperd partnered a hálószobában. Érezd jól magad akkor is, ha éppen társad rejtett tulajdonságait térképezed fel!

Mindez persze csak akkor fontos, ha komoly párkapcsolat kialakítása a célod. Ha történetesen inkább csak egyéjszakás kalandot keresel, akkor a legfontosabb, hogy ez idő erejéig jól szórakozz.

gay dating3.   Légy türelmes

A harmadik elem a listán arra figyelmeztet, hogy ne mutasd be partnered a barátaidnak, amíg még csak randizgattok. Elég kínos helyzet alakulhat ki közöttetek, ha esetleg mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy azt eltervezted és könnyen a következő szituációk egyikében találhatod magad:

  • Partnered és a barátaid olyan jól kijönnek egymással, hogy elképzelhető, hogy a szakítás után még többet fogod látni őt! (ez talán a legkellemetlenebb dolog, ami ilyenkor történhet)
  • A barátaink általában jóval többet tudnak rólunk, mint a külvilág, ezért készülj fel, hogy ha bemutatsz egy új embert nekik, akkor majd ciki régi történetekkel bombázzák őt, amit még az eközben elfogyasztott sörmennyiség sem tud igazán enyhíteni.

Ha tehát úgy döntesz, hogy valakivel szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatod, akkor a legjobb, ha ezt „lassú víz partot mos” stratégiával teszed meg, illetve érdemes olyan helyeken találkoznotok, ahol kisebb valószínűséggel láthatnak benneteket együtt ismerőseitek.

4.   Ne becsüld alá magad

Végezetül pedig soha ne kérdőjelezd meg, hogy mennyire vonzó vagy jóképű vagy. Az önbizalom a legszexibb dolog, amit viselhetsz és ha hiszel benne, hogy méltó vagy a szerelemre, akkor teljesen mindegy, hogy az éppen veled szemben ülő embernek bejössz-e vagy sem.

Reméljük, hogy az imént szerzett ismerkedési tippek hasznos útravalóként szolgálnak majd számodra és ezután bátran indulsz el utadon a meleg társkeresés világába. Légy határozott és érezd jól magad! Ha úgy érzed, neked is van néhány extra trükk a tarsolyodban, akkor bátran oszd meg velünk is!

scroll up