Mire számítsunk az online társkereső oldalakon?

Mire számítsunk az online társkereső oldalakon?

Napjainkban az online társkeresés igen elterjedt dolognak számít. Egyesek számára ez az egyetlen módja annak, hogy ismerkedjenek. Másoknak, mint például az újdonsült szingliknek ez egy vadonatúj, ismeretlen módszernek számít. Az utóbbi embereknél előfordul, hogy az internetes társkeresést frusztrálónak találják és idő előtt feladják a keresést.

Ennek a frusztrációnak az oka az emberek irreális elvárásai. A leggyakoribb tévedés, hogy az online randizásra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az „offline” randizásra.

Mindezek tudatában lássuk, hogy mi történik, ha az online társkeresést nem megfelelően kezeljük:

Valószínűleg nem fogod megtalálni az igazit már az első alkalommal

Az online társkeresés során rengeteg emberrel fogsz találkozni. Egyszerűen elkerülhetetlen, hogy jó pár olyan randipartnerrel is összekerülj, akikkel nem találod meg a közös hangot mielőtt megtalálnád a nagy Ő-t. Ez persze a másik fél részéről is hasonlóan működik: lehet, hogy remekül érzed magad egy randin, de a partnered nem érez ugyanígy.

Ne csüggedj akkor sem, ha ilyen történik. Lépj tovább és próbálkozz újra. Ez a szépsége az online társkeresésnek: addig próbálkozhatsz, amíg meg nem találod a hozzád legjobban illő társat, mindezt bármiféle következmény nélkül.

Az online társkeresés olyan, mint egy szerencsejáték

Hagyományosan az embereknek van valamennyi ideje, hogy megismerjék egymást mielőtt elmennének randizni. Ez idő alatt a felek „felmérik a terepet”; az online társkeresés esetében viszont a randevú létrejötte maga a „terep felmérése”.

Előfordulhat, hogy csalódottságot okoz az online megismert partnerrel való találkozás élőben, ugyanis nem biztos, hogy a hús-vér személy akivel találkozol különbözik attól, akiről olvastál, akivel videóbeszélgetésben vettél részt, vagy akivel telefonáltál. Az introvertált emberek gyakran már az első ilyen randi után abbahagyják a társkeresést.

Mire számítsunk az online társkereső oldalakon? Az online társkeresés = egyszerre több emberrel való randizás

A hagyományos társkeresésben nem túl gyakori, hogy valaki zsonglőr módjára egymással párhuzamosan több partnerrel is randizzon, de ha mégis találunk ilyet, nem valószínű, hogy azt diszkréten csinálja. Az online társkeresés esetében valószínűleg egy néhány potenciális partnerre szűkíted le a keresést és próbálod eldönteni, hogy közülük kivel találod meg legjobban a közös hangot.

Ezt fontos észben tartani és tudatában lenni annak, hogy a dolog kétoldalú. Ne büntesd a randipartneredet, ha kiderül, hogy mások is vannak neki a láthatáron. Ha a sors úgy hozza, akkor te leszel majd a mérce a többi randipartner esetében is, és végül téged választ majd a partnered.

Az első randi mindig más

A hagyományos randik hangulata meghitt és sokszor elég komoly készülődés előzi meg azokat. Elegáns ruhákba öltözünk, asztalt foglalunk valami jó helyen, stb. Az online randik világában mindez túl soknak tűnhet. Egy hagyományos randevún a felek már valamennyire ismerik egymást. Egy online randevún viszont gyakorlatilag először találkozik a két fél. Pontosan ezért nem érdemes elijesztened partnered egy elegáns vacsorával vagy azzal, hogy erőszakosan átkulcsolod a kezét.

Ne hibáztasd a megtévesztő fotókat

Rájössz majd, hogy az emberek profilfotói nem teljesen a valós megjelenésüket mutatják. Vannak, akik évtizedes képeket használnak, míg mások rossz fényviszonyok között készült képeket állítanak be profilfotónak. Legtöbb esetben azonban a megtévesztő fotók nem emberi hibából adódnak. Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy roppant nehéz egy fénykép alapján felmérni egy embert.

A testmagasság, az anyajegyek, a hajhullás, vagy bármilyen tökéletlenség nehezen észrevehető egyetlen fotó alapján, így nagy valószínűséggel a kép alapján alkotott elvárásaidat fogod majd rávetíteni a randipartneredre, ezzel tökéletesen előkészítve a csalódottságot.

Légy proaktív

Ha nem válaszolnak neked azonnal, ne légy dühös. Általánosságban véve a férfiak türelmetlenek, a nőknek pedig több időre van szükségük mielőtt kapcsolatba lépnek valakivel. Szó sincs itt udvariatlanságról vagy nyomulásról, egyszerűen csak így működünk. Legyél proaktív és alakítsd úgy a dolgokat, hogy összejöjjön a randevú azzal, akit szeretnél jobban megismerni.

Mire számítsunk az online társkereső oldalakon? Hölgyeim: semmi gond, ha nem a tökéletes pasitól kapunk levelet

Készülj fel, hogy sok olyan embertől is kapsz majd üzeneteket, akikkel eszedbe sem jutna randizni. Természetesen semmit sem kötelező megtenned, ám fontos, hogy kedvesen reagálj a beérkezett üzenetekre. Ha olyasvalakitől kapsz üzenetet, aki túl idős, vékony, kövér, vagy bármilyen olyan tulajdonságot vélsz benne felfedezni, amit nem igazán szeretsz, akkor emlékezz arra, hogy volt valami, ami miatt te megtetszettél neki.

Valaki érdekesnek vagy szépnek talált téged, ami egy jóleső bók, és még az önbizalmadat is megdobja egy kicsit. Az ilyen helyzetben nem szükséges magyarázkodnod hogy miért nem az adott illetőt választod, de semmibe sem kerül megköszönni a kedvességet és sok sikert kívánni a társkereséshez. A legtöbben értenek a szép szóból és értékelik a kedvességedet.

scroll up