Elit társkeresés: párválasztás precízen

Elit társkeresés

Jelenleg olyan modern kort élünk, mikor már a társkeresés jóval többet jelent annál, hogy meghívsz valakit egy koktélra, ahogyan gyakran a társadalom elitje is ismerkedik. Ma már a társkeresés hozzáférhető a telefonodon is, méghozzá akár egyetlen érintéssel. Ezzel együtt azonban az ismerkedés ezen módja elérhetővé vált gyakorlatilag bárki számára, társadalmi háttértől függetlenül, ez pedig néhány embernek, főleg azoknak, akik a társadalmi elitbe tartoznak, nem jelent túl biztató híreket.

Számos elit egyedülálló személy, főleg a különböző területek szakértőiként dolgozók nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyors reakciót igénylő társkereső applikációkra (pl. Tinder, OkCupid, Hitch, stb.) órákat pazaroljanak.

Emellett az előbb felsorolt és az azokhoz hasonló alkalmazásokban nem csupán az értelmiségi rétegből választhatsz magadnak párt, hanem egy sokkal szélesebb keresztmetszetben kell böngészned.   

Elit társkereső appok

Pontosan emiatt az égető probléma miatt ötlöttek ki a fejlesztők olyan alkalmazásokat, melyek csak a társadalom bizonyos rétegeit célozzák meg; mégpedig főként az értelmiségi és elit csoportokat. Ha te is túl elfoglaltnak érzed magad, hogy órákig böngéssz a számtalan ingyenes alkalmazások felhasználói között, akkor megtaláltad a tökéletes megoldást.

BeLinked

Ismerősen cseng a fenti név? Meglehet. A „Linked” szó az applikáció nevében arra utal, hogy itt nem a Facebook, hanem a LinkedIn felhasználói fiókodra lesz majd szükséged. Az alkalmazás gyakorlatilag felhívja a figyelmed, hogy ha egész nap otthon ülsz és jégkrémet kanalazol a fotelodban, akkor talán érdemes másik lehetőség után nézni.

Ha viszont olyan értelmiségi vagy, aki precízen kitöltötte a LinkedIn profilját, akkor ez a tökéletes választás számodra. Ha értelmiségi vagy, de nem volt még időd foglalkozni a LinkedIn fiókod csinosítgatásával, akkor itt az idő, hogy a tettek mezejére lépj! Nem egy nagy ördöngösség, ráadásul remek lehetőség arra, hogy megmutasd a világnak, ki is vagy, és mivel foglalkozol. Ez az app egyértelműen tökéletes eszköz az elit ismerkedésre vágyóknak.

The League

Elit társkeresésMár a névből ítélve („A liga”) sejthető, hogy valószínűleg nem egyszerű bejutni az alkalmazást használók körébe. A BeLinked-del ellentétben ez az applikáció egyaránt támogatja a facebook és a LinkedIn fiókokat a regisztrációnál.

A regisztráció során azonban az alkalmazás adminisztrátorai várólistára helyeznek téged, ami csak akkor kerül feloldásra, ha megfelelsz bizonyos feltételeknek. Neked pedig türelmesen ki kell várnod, hogy ellenőrizzék a profilodat, ha pedig ez megtörtént, akkor kiderül, hogy bekerülhetsz-e a felhasználók közé.

Ha egy kis szerencséd van, akkor gyorsabban is elkezdheted használni az alkalmazást: amennyiben van olyan ismerősöd, aki már tagja a The League-nek, akkor kérhetsz tőlük egyfajta VIP meghívót, amivel kikerülheted a hosszadalmas regisztrációs folyamatot. Akkor se csüggedj azonban, ha ki kell várnod a profilod ellenőrzését, ugyanis az applikációban garantáltan hozzád hasonló értelmiségi, karrierközpontú emberek körébe kerülhetsz.

The inner circle

A „The inner circle” egy hasonlóan exkluzív, meghívásos alapon működő alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy egy adott város értelmisége csevegjen egymással. Más alkalmazásokhoz hasonlóan itt is kedvelheted mások fotóit és bejegyzéseit, csinosíthatod a profilodat, illetve más felhasználók profiljai között böngészhetsz, illetve a számodra szimpatikus emberekkel kapcsolatba is léphetsz.

A legtöbb átlagos társkereső appal ellentétben a „The Inner Circle” alaposan szűri a felhasználóit aszerint, hogy azok mennyire sikeresek és vonzóak.

Suitr

A következő társkereső app szintén az értelmiséget célozza meg. Bátran kijelenthetjük, hogy az elit társkeresőknek ez mindenképpen elnyeri a tetszését majd. Az alkalmazás saját „randiszakértő” csapattal rendelkezik, akik alapos vizsgálatnak vetnek alá minden egyes beregisztrált embert. Ez az is jelenti, hogy ha belépsz az alkalmazásba, akkor ellenőrzik a szakmai hátteredet, és ha nem felelsz meg az előírásoknak, akkor már csak annyi dolgod van, hogy új társkereső applikáció után nézz.

Sok felhasználó azt mondja, hogy ha egyszer bekerülsz az alkalmazásba, akkor onnan már „nincs visszaút”. Ha már kitöltötted a profilodat, akkor nem igazán ajánlja fel a rendszer annak lehetőségét, hogy letöröld magad. Itt a tagságnál el kell döntened, hogy igazán ezt akarod-e vagy sem. Ennek tükrében érdemes valami alkalmibb ruhát felvenni a profilképed elkészítéséhez.

Raya

Elit társkeresésA The League-hez hasonlóan a Raya sem ismer kegyelmet, ha a felhasználóinak a kiválasztásáról van szó. Ez az alkalmazás kifejezetten a kreatív szakmák művelőinek kíván ismerkedési felületet biztosítani. Amint jóváhagyják a regisztrációdat, az alkalmazás automatikusan partnereket javasol neked a többi kiválasztott közül.

Jó, ha tudod, hogy az applikáció havidíjas alapon működik, ezért csak akkor érdemes belekezdeni a használatába, ha nem bánod, hogy ez rendszeres extra kiadást jelent majd számodra. Érdekesség, hogy az app felhasználói között találhatunk számos hírességet is.

BeautifulPeople.com

Ha már a szigorú kiválasztási folyamatról beszélünk, akkor következzen egy olyan alkalmazás, ahova szintén nem könnyű bejutni. A BeautifulPeople.com is egy online társkereső szolgáltatás, ahol egyedi módon a már meglévő felhasználók döntik el, hogy a velük ellenkező nemű új felhasználók bekerülhetnek-e vagy sem.

A folyamat 48 óra alatt zajlik le és konkrét szakmai elvárások alapján fogadják el vagy utasítják vissza regisztrációs kérelmedet. Az applikáció nevéhez hűen („szép emberek”) a kiválasztás során a felhasználók a saját szépségideáljaik alapján is döntenek, ezért ennek is meg kell felelned, ha szeretnél bekerülni.

A szavazás demokratikusan működik: az egyetlen módja annak, hogy bekerülj a rendszerbe, az, hogy a meglévő felhasználók többsége pozitív szavazatot ad a profilodra. Minden egyéb esetben búcsút mondhatsz a tagságodtól.

Elit társkeresés

Miért használj elit társkereső alkalmazásokat?

Ha magadat komolyabb embernek tartod azoknál, akik csupán alkalmi szórakozás céljából ismerkednek, akkor máris találtál egy okot az elit társkeresésre. Amellett, hogy egy alaposan megszűrt közösségbe kerülhetsz így, abban is biztos lehetsz, hogy az elit társkereső appok felhasználói hozzád hasonlóan komoly kapcsolatra vágynak. Itt további elit társkereső applikációkat és oldalakat találhatsz, ha jobban érdekel a téma.

Van bármilyen hátulütője az elit társkereső alkalmazásoknak?

Akárcsak a jin és a jang, mindennek van jó és rossz oldala is. Elkerülhetetlen, hogy olyan potenciális partnerre is ráakadj – még az elit társkereső csoportokon belül is – aki nem kifejezett felel meg az ideáljaidnak. Az is meglehet, hogy az igazi pontosan olyan helyen rejtőzködik, ahol a legkevésbé sem keresnéd (például az ingyenes alkalmazásokban vagy oldalakon). A titok nyitja az, hogy minél több különböző módszert kipróbálj, így megtudhatod, mi is az, ami legjobban beválik neked.

Bár számos elit társkereső app emberek százainak segített már boldog párkapcsolatot találni, sok olyat is találhatunk, ami inkább zsákutcába vezet. A való életben persze az a fontos, hogy azt az utat válaszd, amit a szíved diktál, így majd biztosan révbe érsz majd.

scroll up