Vak Randizás

Vakrandizás

Lehet, hogy a szerelem vak, Cupido viszont semmiképpen nem az! Persze biztosan volt már veled is olyan, hogy eltalált Ámor nyila, de végül mégsem jártál sikerrel randipartnerednél. Ez mégsem jelenti azt, hogy a szerelem istene nem akarja, hogy megtaláld életre szóló párodat. Adj Cupidonak még egy esélyt és lépj ki a komfortzónádból!

Gondolj például a vakrandira, mint egy lehetőségre, mellyel becsobbanhatsz a szerelem medencéjébe. Az emberek nem túl gyakran szánják rá magukat, hogy megmártózzanak benne, de gondolj csak arra, hogy akár jól is elsülhet a dolog, főleg, ha ki is fogsz valamit a vízből.

Miért érdemes megfontolnod a vakrandi lehetőségét?

A vakrandizás nagy vonalakban azt jelenti, hogy olyannal találkozol, akivel még előtte soha, semmilyen élethelyzetben nem találkoztál. A gyakorlatban ez úgy szokott megvalósulni, hogy egy rokonod, barátod, vagy ismerősöd összehoz neked egy vakrandit valakivel, aki szintén egyedülálló. Először megegyeztek a randi idejében és helyében, majd ha eljön a nagy nap, kiderül, hogy egy hullámhosszon vagytok-e.

1. A vakrandizással új esélyt adhatsz magadnak

Egy vakrandi igen stresszes tud lenni, főleg, ha egyébként is aggódni szoktál. Ha viszont más szemszögből nézzük a dolgot, akkor a vakrandi egy izgalmas módja annak, hogy új embereket ismerj meg.

Gondolj csak bele: a randipartnerednek fogalma sincs a foglalkozásodról, arról, hogy hogyan teljesítettél középiskolában vagy az egyetemen, vagy hogy hogyan mondtak csődöt előző párkapcsolataid. Olyan emberekkel találkozhatsz, akik semmit sem tudnak a legkínosabb pillanataidról vagy a legmélyebb pontokról az életedben. Így esélyt kaphatsz arra, hogy újrakezdd az életed és új énképet alakíts ki magadról, ezzel egy igazán vonzó randipartnerré válva.
Vetkőzd le korábbi bizonytalanságaidat, hagyd, hogy önbizalmad a magasba szökjön, és légy minden eddiginél vonzóbb!

Fontos azonban megjegyezni, hogy az előbb leírtak tükrében azért arra is figyelj, hogy önmagad maradj, és partneredhez őszinte szavakkal szólj. Az soha nem sül el jól, ha a randipartnered előbb vagy utóbb rájön az igazságra, és kiderül, hogy mindvégig hazudtál. Törekedj arra, hogy kiváló benyomást kelts potenciális társadban, de emellett maradj végig laza és természetes.

Vakrandizás2. A vakrandi ugyanolyan, mint a társkeresés többi módja

A vakrandizás, hasonlóan bármilyen más randizási formához lehet kirobbanóan sikeres, de ugyanúgy hatalmas kudarc is. Benne van a pakliban, hogy az első vakrandit borzalmas élményként éled meg, de ez akár a harmadik, vagy az ötödik alkalommal is előfordulhat. Ne feledd, hogy csak úgy, mint a már ismert emberrel való randizás esetében, itt is számos tényezőn múlik a randi sikere.

3. A vakrandizás mindenkinek beválhat

Ne zárd ki a vakrandi lehetőségét csupán azzal az indokkal, hogy mások szerint az a lúzereknek való, akiknek nincs más esélyük az ismerkedésre. A mai napig számos, különböző hátterű ember találja meg sikeresen élete szerelmét ezzel a módszerrel.

Egy nap átlagosan 2.235 alkalommal keresnek rá az interneten a „vakrandi” kulcsszóra a Webster’s Online Dictionary adatai szerint. „Úgy gondolom, hogy a vakrandi intézménye még nagyon sokáig létezni fog.” – állítja Andrea Syrtash párkapcsolati szakértő, illetve az NBC Digital ondating.tv műsorvezetője – „Két ember ilyen módon történő összehozása számos országban egyfajta hagyomány, több generációs múltra tekint vissza. Ez még mindig remek útja az ismerkedésnek az egyedülálló emberek számára, és véleményem szerint ez a jövőben is így lesz.” Ha szeretnél többet megtudni, kattints ide: Randizás kezdőknek.

A vakrandi könnyedséget jelenthet az olyan elfoglalt embereknek, akiknek szinte egy perc szabadidejük sincsen, és azoknak is, akik nem kifejezetten társasági lények. Az ilyen emberek nagy valószínűséggel vagy az irodában ülnek és még késő este is dolgoznak, vagy otthon a számítógépük előtt töltik az idejük nagy részét.

És méginkább jellemző ezekre az emberekre, hogy az online társkereséshez fordulnak annak reményében, hogy potenciális társat találnak majd. Általában az online társkeresés csak az értékes időd pazarlását jelenti. Ahelyett, hogy órákat töltenél a számítógéped vagy az okostelefonod felett görnyedve, egyszerűbb megoldás, ha valakit megkérsz, hogy szervezzen egy vakrandit neked. Vedd úgy, hogy ez a randizás időtakarékos módja.

4. A vakrandizás mindig jobb, mint otthon ülni

Ahelyett, hogy otthon kuksolnál és sorozatokat vagy filmeket néznél, amiket már egyébként is rengetegszer láttál, érdemes megfontolnod, hogy az idődet hasznosabb, eredményesebb dolgokkal töltsd, mint pl. hogy becsobbansz a társkeresők tengerébe és teszel valamit a nagy Ő megtalálása érdekében.

Erre nem is találhatnál alkalmasabb módszert egy vakrandinál! Gondolj erre úgy, mint egy lehetőségre, hogy jól érezd magad. Mindig jó buli felvenni valami alkalomhoz illő ruhát és eltölteni egy kellemes estét! Hagyd magad mögött a komfortzónádat és vesd be magad a szerelem tengerébe!

Vakrandizás

Hogyan kezdj neki a vakrandizásnak?

A két leggyakoribb módja egy vakrandi megszervezésének ha egy rokon vagy ismerős bemutatja a két felet egymásnak, vagy ha beregisztrálsz egy vakrandikkal foglalkozó weboldalra.

Az előbbi esetben lehet, hogy egy konkrét barát vagy rokon kérdez meg minket a randi kapcsán, de előfordul, hogy fordítva történik a dolog. Nem feltétlenül kell másoknak megkeresnie téged egy vakrandi szervezésével, teljesen normális dolog az is, ha te fordulsz hozzájuk a kéréssel, hogy hozzanak össze egy találkát az egyik ismerősükkel, akiről azt gondolják, hogy illene hozzád. Bízz benne, hogy a kerítő megbízható partnert talál majd neked és viszonozd a szívességet azzal, hogy te is megbízható randipartnerként viselkedsz.

A másik módja egy vakrandin való részvételnek a vakrandis weboldalak használata. Kalandos társkeresésed soha nem ér révbe, ha nem teszel meg mindent az ügy érdekében, ezért érdemes beregisztrálnod néhány kifejezetten vakrandikra specializálódó oldalra. A legjobb, ha saját magad győződsz meg róla, milyen dolog is ez; kezdésnek látogass el pl. a Villámrandi vagy a Rapidrandi oldalakra.

A hagyományos randioldalakkal ellentétben a vakrandi oldalak sokkal titokzatosabbak, így a találkozás előtt semmit nem tudhatsz a randipartneredről.

A vakrandi oldalakon elég, ha kitöltesz egy űrlapot a személyes adataiddal, hobbijaiddal, érdeklődési köröddel, és azzal, hogy mit is keresel potenciális partneredben. Ezután már csakis a randiszervezőkön múlik, hogy kivel hoznak össze.

Észrevetted a különbséget? A hagyományos randioldalakon te magad próbálod megtalálni jövőbeli társad a különféle adatlapok, fényképek és nevek tengerében, míg a vakrandira specializálódó oldalak esetében ezt rábízod a tudományra vagy a weboldalra magára.

Mindegy végül melyik oldalt választod, a legfontosabb, hogy olyat találj, ami szerinted be fog válni!

Hogyan viselkedj egy vakrandin, avagy mit szabad és mit nem?

Rengeteg módja van, hogy jól érezd magad egy randin. Íme a 4 legjobb tipp a sikeres találka lebonyolításához!

Vakrandizás1. Helyszín: hová vidd a partnered egy vakrandin?

Gyakran a férfi javasolja a randevú helyszínét vagy azt, hogy pontosan mivel is töltse a két fél a randit. Én úgy gondolom, hogy a nők ugyanúgy kivehetik a szerepüket a randi helyszínének kiválasztásában. Akárhogy is történjen, fontos, hogy még a randit megelőzően megbeszéljétek a részleteket a partnereddel vagy a randit szervező személlyel. Az első randikat általában éttermekbe szokták szervezni, főleg vacsoraidőben, de ha elég kreatív vagy, akkor nyugodtan kísérletezhetsz más helyszínekkel is.

Érdemes olyan helyre szervezni a vakrandit, ahol te és partnered önmagatok lehettek és felszabadultan szórakozhattok. Például tegyük fel, hogy a kerítőd tudja, hogy mindketten szeretitek a zenét/sportot/színházba járni. Ilyen esetben jó ötlet lehet elmenni egy hangversenyre, megnézni a kedvenc csapatotokat, elmenni egy koncertre vagy a színházba.

Garantáltan jól szórakoztok majd és egy cseppet sem lesztek zavarban. Próbáljatok ki valami újat, furcsát, vagy érdekeset. Viszont csakis úgy próbálj ki efféle ötleteket, ha a partnered is beleegyezett abba.

És végül ne feledd, hogy mindig valami nyilvános helyre szervezd a randevút. Így mindketten nyugodtak lehettek és nem lesztek annyira nyomás alatt a randi idején. Arra is gondolj, hogy egy vakrandin nem igazán ismered a partnered; gyakorlatilag egy többé-kevésbé idegen emberrel találkozol. Nem árt az óvatosság!

2. Gondold át az elvárásaidat

Akárcsak más randevúk esetében, egy vakrandin sem garantált, hogy a nagy Ő-vel találkozol majd. Gondold át, hogy mik is az elvárásaid, de még jobb, ha egyáltalán nincsenek is elvárásaid! Semmi sem rontja el jobban a randidat, mint az azt megelőző elvárások. Az elvárások minden esetben csalódottságot eredményeznek, főleg ha nem teljesülnek. Ne panaszkodj, inkább csak haladj az árral!

3. Ne állítsd fel a partnered az asztaltól!

Soha ne légy udvariatlan! Ne állj fel az asztaltól abban a pillanatban, mikor már nem érzed jól magad a randevún. És ha úgy adódik, hogy mégsem tudsz ott lenni a vakrandin, vagy ha esetleg késve érkezel, mindig küldj üzenetet a partnerednek időben.

Vakrandizás4. Társalgás és udvariasság

Nyugodtan bombázd kérdésekkel a kerítődet a vakrandi előtt és derítsd ki, hogy a partneredet mi is érdekli és hogy mivel tölti legszívesebben a szabadidejét. Mindig jó, ha van néhány extra ötlet a tarsolyodban arra az esetre, ha a beszélgetés ellaposodna. Tudj meg minél többet arról, hogy a randipartnered mivel keresi a kenyerét és találd meg a közös érdeklődési körötöket. El sem hiszed majd, hogy milyen gyorsan telik az idő, ha jól érzitek magatokat.

Abban az esetben, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted, légy továbbra is udvarias és ne kezdd el látványosan a telefonodat nyomkodni. Folytasd a beszélgetést és figyelmesen hallgasd a partnered. Tudj meg még többet a foglalkozásáról! Semmi baj nem lesz belőle, ha más témákról kezdtek beszélgetni, például megismerheted ezáltal a nagyvállalati élet titkait.

Ne arra gondolj, hogy egy vakrandin vagy, lehet, hogy pl. befektetési tanácsokat kaphatsz partneredtől. Esetleg az üzleti élet pletykái érdekelnek? Vagy talán nem tudod, hogyan kell beállítani a fényképezőgépedet? Lehet, hogy nem az adott randin talál el Ámor nyila, de legalább tanulhatsz valami újat! A vakrandizás a párkapcsolaton kívül ezer más dolgot hozhat az életedbe, mint például a barátságot.

És végezetül – a legfontosabb dolog – légy őszinte! Ne próbálj szerepeket játszani, légy mindig önmagad. Ne hagyd, hogy a partnered kételyek között menjen haza a vakrandiról. Mindig mondd ki, amit érzel, és tudasd partnereddel, hogy jól érzed magad, és hogy szeretnél vele újra találkozni; ezt kifejezetten fontos a randi végén megemlíteni. Ha érdekel a téma, olvass még többet arról, hogy mit szabad és mit nem egy vakrandin!

Ne felejtsd el alkalmazni az itt tanult egyszerű tippeket, ha elégedetten szeretnél hazamenni a vakrandidról! Érezd jól magad és oszd meg velünk a vakrandizással kapcsolatos tapasztalataidat!
scroll up