Ma már több ezren hagyatkoznak valamilyen online társkeresésre, és ha azt fontolgatod, hogy online keresel magadnak partnert, nem biztos hogy tudod, hogy melyik társkereső típus is a lefmegfelelőbb számodra.

Amikor elkezded a neked alkalmas online társkereső weboldal keresését, hamar rájössz, hogy minden oldal máshogy írja le magát. Van amelyik úgy gondol magára mint egy társkereső és van olyan amelyik úgy írja le magát mint egy személyes hírdető.

Hogy segítsünk a kezdetekben, beszélünk arrül, hogy mit it jelentenek ezek a kifejezések, és mil az előnyei és hátrányai mind a kettőnek.

Személyes hírdetések

Egy portál a személyes hírdetéseknek általában ugyanaz, mint egy társkereső weboldal, ahol a szinglik megcsinálják a profiljukat és írnak magukról pár szót, talán képet is töltenek fel, annak érdekében, hogy párt találjanak maguknak.

Utána végignézheted a profilokat, amiket a többi tag kreált ezen az oldalon, és/vagy válaszolhatsz üzenetekre azoktól, akik érdeklődnek irántad.

Ez nagyon hosszadalmas lehet, hiszen több száz profil lehet az oldalon, attól föggően, hogy melyik társkereső oldalt használod, és könnyen kihagyod annak a profilját, aki igazán illene hozzád. Amikor ennyi profilról van szó, lehetetlen mindet végig olvasni.

Az előnye az ilyen személyes hírdető portáloknak, hogy általában vagy ingyenesek vagy nagyon olcsók. Attól függően, hogy te mit is keresel, ez lehet egy hártány is, hiszen sokan használhatják ezeket az ingyenes oldalakat hogy rövidebb kapcsolatokat keressenek, vagy egy egyéjszakás kalandot, ahelyett, hogy komoly kapcsolatot keresnének.

A hátránya az ilyen társkereső oldalaknak az, hogy személyes hírdetéseket használ, amiket bárki láthat. Mivel ingyenes a profil készítés és megnézheted bárki más profilját is, így ők is láthatják a tiedet, és benne van a pakliban, hogy a barátaid, családtagjaid felismerjenek téged egy képen, és ez nem biztos, hogy az amit te szeretnél.

Mivel nincs mód rá, hogy ellenőrizzék a megadott információkat amikor valaki profilt csinál, így rengeted hamis profillal fogsz szembe találkozni. Egy hamis profil, egy olyan profil ami nem egy valós személyt létasít, és ezek több okból jönnek létre. Az egyik ok, lehet az, hogy rávegyenek, hogy fizess a társkereső oldalért, ezért mindig ügyelj arra, hogy kinek az üzenetére válaszolsz. Jó ötlet lehet, ha elovavos a cikkünket arról, hogy hogyan ismerj fel egy hamis társkereső oldalt.

Társkeresők vagy személyes hírdetések – találd meg melyik illik hozzád
Társkeresés

A társkeresés lényegében egy módja, hogy megkönnyítse a kapcsolat teremtést. Mint a személyes hirdetésnél, itt is csinálsz egy profilt, majd utána kitöltesz egy kérdőívet, és a kérdések itt főként attól függenek, hogy milyen típusú a társkereső oldal. Az általános kérdések, a kinézet, a hobbik és hogy mit keresel egy partnerben.

Miután azt kitöltötted, egy speciális társkereső program felülviszgálja a válaszaid és összehasonlítja azokat ponteciális partner jelöltekkel, majd javaslatot tesz neked, bemutatva a megfelelő partnereket.

Lehet úgy gondolod, hogy jobb több profilon szétnézni, viszont ez a mód rengeted előnnyel rendelkezik számodra.

Talán a legnyílvánvalóbb előnye az, hogy csakis a társkereső által kiválasztott tagok tudják elolvasni a profilod, így anonim maradsz. Mivel az információt, amit regiszrációnál adtál meg gyakran ellenőriznek, szinte biztos lehetsz benne, hogy a tagok akiket a társkereső ajánl neked, igaziak, és sokkal kevesebb itt a hamis profil (ha egyáltalán van is).

Egy másik nagy előny, hogy a potenciális partnerek úgy vannak kivűlasztva számodra, egy partnerkereső aljárást használva, ami pszichológián és személyes szempontokon alapul, így nagy a siker aránya, plusz nem maradsz le a megfelelő partnerekről, miközben a többi profil között nézelődsz.

A legnyílvánvalóbb hátránya a társkeresésnek az az ára. Vannak oldalak, amik több mint 50 ezer dollárt kérnek egy egy éves előfizetésért! (tekintsd meg itt a drága oldalakat)  Azonban, ha nem is vesszük garantáltnak a sikert a magas árak ellenére, tudjuk, hogy aki fizet az oldal szolgáltatásaiért, az komolyan gondolja a társkeresést.

Mivel a társkereső oldalak általában 200-300 dollárt kérnek egy 3-6 hónapos előfizetésért, a tagok sokkal figyelmesebben töltik ki a profiljaikat, így növelve az esélyét, hogy megtaláld az igazit.

Miért is használjunk online társkeresést?

Társkeresők vagy személyes hírdetések – találd meg melyik illik hozzád

Most lehet hogy azt kérdezed magadtól, hogy miért is kell egy online társkeresőt használni. Nem jobb a dolgokat a régivágású módon intézni, kimenni bulizni és úgy ismerkedni?

Nagyon igaz, hogy teljesen más a szemtől-szembeni találkozás, de az mégis milyen gyakran fordul elő? Kevesen vannak olyanok, akiknek megengedi a szabadideje, hogy partnert keressen a minden napjai közben, és ha ki is járnak, akkor is mindig ugyanarra a helyre mennek, ugyanazokkal az ismerősükkel, ami megnehzíti az eredményességet.

Ha nem vagy modell alkatú, vagy már nem igazán a fénykorodban jársz, akkor az esélyeid jelentősen lecsökkenthetnek. Ezt lelehet küzdeni, ha olyan társkereső oldalra regisztrálsz, ahol a potenciális partnert a személyisége és az érdeklődési köre alapján választják.

Ez az oka annak, hogy egy társkereső oldalnak sokkal több sikere van, mint egy személyes hirdetésnek. Egy személyes hirdetés oldalon, a tagok főként a profilképeket nézik, és csak akkor olvassák el a profilod, ha valamilyen szinten érdekesnek találnak. Azonban lehetséges sikeresnek lenni egy hagyományos társkereső oldalon!

Továbbá, amikor bemutatnak egy potenciális partnernek, remek barátság virágozhat belőle, ha romantikus kapcsolat nem is jön létre.

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.