Az Internet előtt a leggyakoribb módja a társkeresésnek az volt, ha lementünk a bárba és ismerkedünk. Ezután bevezették az e-mailezést és nem sokkal utána megjelentek a  társkereső oldalak. Sok éven át, ezeket az oldalakat “kétségbeesettnek” tekintették, és ugyanígy volt ez azokkal akik feliratkoztak rájuk. Azonban az elmúlt években láthattuk a telefonok és az “applikációk” népszerűségének gyors növekvését.

Tinder, és a hasonló applikációk, ma már részesei a minden napjainknak, és remek lehetőség elfoglalt embereknek. Ennek ellenére, felvetődik egy nagy kérdés – melyik a job a társkeresésre, a weboldalak, vagy az applikációk?

Társkereső oldalak vs társkereső applikációk

Összehasonlítás

Először is, észben kell tartan, hogy a legtöbb társkereső oldal, applikációval is rendelkezik, ami általában a honlap alapvető tagságával jár. Általában a tagsűs engedélyezi, hogy használd mind a kettőt, vagy az alkalmazást ingyen lehet használni, de a számítógépes verzióért egy kis díjat kell fizetni.

Másrészt, társkereső applikációk, amiknek nincsen saját honlapjuk általában teljesen ingyenesek. Manapság, az appok a bevételüket az applikáción belüli vásárláson és reklámokon keresztül szerzik, nem pedig a vásárlókon keresztül, és ez segít, hogy az app ingyen használható legyen. Például, a Tinder az egyik legnépszerűbb applikáció manapság, és a használata teljesen ingyenes. Viszont, ha szeretnél feliratkozni a ‘Tinder Plus’-ra, egy kis tagságdíj segít, hogy a perimétereden kívül is keresgélj, és hogy visszavonj egy téves lapozást.

Vevőkörök

Általában, az emberek nem tőrődnek azzal, hogy mennyit kell fizetni, ha kell is valamennyit, addig amíg úgy érzik, hogy rengeteg emberrel ismerkedhetnek meg ez a szolgáltatás révén. Az az igazság, hogy könnyen észrevehető a kölünbség a webhelyek és az alkalmazások között, pusztán az áruk alapján. Ha az emberek letudnak tölteni egy applikációt ingyen, akkor meglehet, hogy csak viccnek veszik azt.

Azonban, az emberek akik fizetnek az ilyen szolgáltalásokért, komolyabban veszik őket, hogy a legtöbbet hozzák ki abból amiére a pénzt kiadják. Csak az elmúlt 10 évben, a társkereső oldalak ára megdublázódott, és több ingyenes applikáció van, mint valaha. Így a különbség a kettő között is megnőtt.

Azonban, ez nincs kőbe vésve, és van, hogy pont ennek az ellentéte az igaz. Például, sokan találnak komoly kapcsolatot a Tinderen, míg vannak akiknek ez nehezebb a Match-en. Ez gy közhit, hogy ‘megkapod azt amiért fizetsz’, szóval ‘több az esélye’, hogy ott találd meg az igazit, ahol mindenki más is befektet.

Aza z igazság, hogy a populáció legjava ma már rendelkezik okos-telefonnal, így kipróbálják a társkereső oldalakat és az applikációkat is. A legnagyobb különbség a kettő között, az hogy az emberek hogyan használják, hiszen aki a Match-re iratkozik fel, az komoly kapcsolatot keres, azonban a Tinder ínkább lazább és szórakoztatóbb. Néha, ez a jobb, hiszen az ember nincs nyomás alatt, hogy randit szerezzen magának.

Társkereső oldalak – Előnyök

A társkereső oldalak jelen vannak ez életünkben már hosszabb ideje, és ez bebizonyítja az ereményességüket. Jelentős része a házasságoknak, a termékei a sikeres online társkeresői találkozásoknak, és ezeket a siker történeteket nem lehet letagadni.

Ez egy nagyszerű lehetőség azoknak, akiknek nincs hatalmas baráti körük, vagy nincs sok szabadidejük. Amennyiben korlátozott, hogy mennyi emberrel találkozol, a társkereső oldalak segítenek kitölteni ennek a hiányát, hiszen az interakció szükséges az emberek életében.

Egyes oldalak, felajánlják, hogy kiszűrd a tagokat a követelményeid alapján, így könnyebben találhatsz valakit, aki hasonló gondolkodású, mint te. Ha érdekel valami sport, film, zene, akkor azt jelenítsd meg a profilodon és keress olyan tagokat akiknek hasonló az érdeklődési körük, így növelve az esélyt, hogy olyan valakivel találkozol, akivel könnyen össze kapcsolódtok.

Ha összehasonlítjuk az oldalt a társkereső applikációval, akkor láthatjuk, hogy több szűrési funkció elérhető, így gyorsabban találunk valakit, aki igazán illik hozzánk.

Társkereső oldalak – Hátrányok

A fizetés szükséges a legtöbb oldalon, így egy kis nyomás alá kerül a felhasználó, hogy megtalálja az igazit. A fizetés megváltoztathatja a magabiztosságunkat is, így az embereket kétségbe eséssel közelítjük meg, ahelyett, hogy szórakoznánk is közben.

A folyamat is kissé nyomasztó lehet, hiszen rengeteg lehetőséggel vagyunk ellátva amikor keresünk. Néha el lehet akadni ezeken a beállításokon. Pont ezért, pár hónaponta szükséges egy szünet, ami után frissítesz és változtatsz az adatokon.

Társkereső applikációk – Előnyök

A társkereső applikációkon sokkal gyorsabban el lehet indulni, mint a weboldalokon, hiszen nem igényel semmilyen személyiségi tesztet vagy extra lépéseket. Miután feliratkoztál egyszerűen feltöltesz pár képet magadról, írsz pár mondatot a profilodon és már kezdheted is. A társkereső oldalakon napokat tölthetsz el, mielőtt még felveszed a kapcsolatot valakivel.

Az applikációk előre hozzák az online társkeresést a 21. szádadba és eltüntetik azt a bélyeget, amivel ez együtt járt nagyon sokáig. Az online társkeresés nem kényszerít téged a számítógéped elé, hiszen akkor használod amikor szeretnéd, bárhol, bármikor. A társkereső applikációkat ma már több millió társaságkedvelő ember használja, és keresi az igazit.

Csak azért, mert nem töltesz ki bőven egy profilt magadról amikor regisztrálsz, nem azt jelenti, hogy nem is tudhatsz meg dolgokat másokról. A legtöbb applikáció Facebook-ot használja bejelentkezésnek, ami azt jelenti, hogy nem csak a közös ismerősöket láthatod, hanem az érdeklődési köreiket is, ami ugyanúgy működik, mint a különféle kompatibilitás tesztek a weboldalokon.

Végül, a legtöbb applikáció a saját nevedet használja, nem pedig egy becenevet, ami segít, hogy a többi felhasználó közelebb érezze magát hozzád. Biztonsági okok miatt, a legtöbb ember nem rakja ki a vezeték nevét, de már a keresztnév is segíthet korai beszélgetéseknél.

Társkereső applikációk – Hátrányok

Míg a társkereső applikációkat gyakran dícsérik az egyszerű felhasználó felület miatt, néhány embernek szükséges a bonyolultabb keresési lehetősés, mint ami elérhető. A legtöbb applikáción a választás a profilkép alapján történik, ami veszélyes lehet, hiszen nagyon sok könyvet ítélünk el a borítójuk alapján.

Továbbá, a legtöbb alkalmazás helymeghatározás használ, ami általában biztonságos, de muszály észben tartanunk, hogy legyünk óvatosak, hiszen ez a funkció könnyen bűncselekményhez vezethet.

Társkereső oldalak vs társkereső applikációkÖsszefoglalás

Végső soron, nincs ‘jobb’ választás, minden attól függ, hogy személyesen mit szeretnénk. Ha rugalmas vagy és szeretnél vices emberekkel találkozni, akkor a telefonos társkereső applikáció a neked való.

Azonban, ha szeretnél letelepedni, akkor mint eddig is, a társkereső oldalak a jobbak erre. Természetesen senki sem állítja, hogy nem használhatod mind a kettőt egyszerre – szégyen lenne nem kihozni a legtöbbet, ebből a sok fantasztikus technológiából, ami nap mint nap belép a piacra.

mm

A Tarskeresooldalak24.hu a legjobb oldal, ha tanácsokat és tippeket keresel az online társkereséssel kapcsolatban. Az összes társkereső oldalt kielemeztük, hogy TE a legjobb online társkeresési élmény részese lehess.

scroll up