Tippek és trükkök a Facebook-os társkereséshez

Ismerkedés Facebookon

Sok más emberhez hasonlóan valószínűleg te is azon fáradozol, hogy megtaláld a megfelelő partnert, akit elvihetnél egy gyertyafényes vacsorára, a moziba, vagy valami hasonló helyre randizni. Akármennyire egyszerűen is hangzik egy randipartner szerzése, sajnos ez nem mindig az. Amíg mások tökéletes párként élik életüket, addig te éppen a Facebook-odat görgeted vagy valamilyen társkereső oldalt, amit éppen most találtál egy gyors Google-kereséssel.

Mi persze ezért nem hibáztatunk téged. Sokan vannak hasonló cipőben, mint te és mások is feltették már azt a kérdést, hogy „hogyan ismerkedjek másokkal?”.

Erre sokan kapásból azt válaszolnák, hogy “mozdulj ki otthonról”, mi viszont arra biztatunk, hogy maradj csak ott, ahol vagy, és inkább nyisd meg a telefonodon a Facebook alkalmazást, és neki is kezdhetsz az ismerkedésnek!  

Az internet világa

A mai világban az online társkeresés már nem csak a fiatalok hóbortja, hanem a felnőttek és az idősebb generációk körében is egyre nagyobb teret hódít. Az évek során már számos olyan online társkereső applikáció született, ami forradalmasította az ismerkedést.

Jelenleg számos különféle társkereső alkalmazás elérhető a piacon, melyek gyakorlatilag bárki számára hozzáférhetők. Akad olyan, ami a népesség egészének kíván társkeresési lehetőséget biztosítani, így kortól, etnikai hovatartozástól, érdeklődési körtől függetlenül használhatod, míg más appok inkább egy-egy konkrét célcsoportra koncentrálnak.

Habár ezeket az alkalmazásokat igen egyszerű használni és hatékonyan találhatsz velük partnert, ahhoz, hogy nyélbe üss egy randit, semmi szükséged nincs ezekre. Nem viccelünk; nem kell sokáig kutatnod, hogy elindulj az első randidhoz vezető úton. Csak annyit kell tenned, hogy belépsz a Facebook fiókodba.

Ismerkedés FacebookonFacebook-on ismerkedni? Tényleg?

A Facebook jelenleg az egyik legnagyobb közösségi oldal a piacon. 2004 február 4-én indította útjára Mark Zuckerberg és fejlesztőtársai. Az alkalmazás eredeti célja az volt, hogy a világ összes táján élő emberek közötti kommunikációt segítse, így közelebb hozva őket egymáshoz.

Ebből a szemszögből nézve inkább az a kérdés, miért is ne tudnál te, az eddig “reménytelen” társkereső randira hívni valakit az applikáció segítségével?

Bár a Facebook ismerőseid nagy része a családtagjaidból, osztálytársaidból vagy munkatársaidból áll össze, mindig ott van az a pár ember, akit csak látásból ismersz, vagy például az egyik barátod közös ismerősötök. Bár eléggé adja magát a helyzet, elképzelhető, hogy eddig ez elkerülte a figyelmed. Ha szeretnél többet olvasni a Facebook-os társkeresésről, olvasd el ezt a cikket.

Akkor tehát mit is kell tennem a Facebook-fiókommal?

Ha úgy döntöttél, hogy belevágsz az ismerkedésre a Facebook-on, akkor néhány dologra érdemes figyelned, valamit bizonyos előkészületekre lesz szükséged az áhított randi megvalósulásához. Csakúgy, mint számos társkereső app vagy oldal, de akár a személyes találkozás esetében is elmondhatjuk, hogy a megfelelő felkészülés kulcsfontosságú.

Tedd vonzóvá a profilod

Talán mondani sem kell, hogy a hagyományos módszerekhez hasonlóan a Facebook-os ismerkedés esetében is fontos, hogy minél inkább megnyerő legyél. Egy igazán magával ragadó profil azt közvetíti a külvilág felé, hogy komoly céljaid vannak és nem csak alkalmi szórakozást keresel.

Szedd rendbe a képeidet

Habár az ismerkedésnél pozitív dolog, ha őszinte vagy és önmagad tudod adni, néhány helyzetben nem biztos, hogy használ a túlzott őszinteség. Persze, az is jó, ha nevetésre bírod újdonsült randipartnered, de ezt nem feltétlenül úgy kell elérned, hogy nyilvános Facebook-képeiden félmeztelenül nyakalsz egy üveg tequilát, miközben valami táncosnő szórakoztat. Azt hiszem, nem kell tovább taglalnom a helyzetet.

Lehet, hogy jobb, ha az ilyen és ehhez hasonló élményekről készült képeket csak egyedül nézegeted, aztán, ha majd szorosabbá válik a kapcsolatod szíved választottjával, akkor egy napon talán ő is jót nevethet majd ezeken.

Nagytakarítás az idővonaladon

A profilodra feltöltött képek csak a probléma egy részét jelentik, azonban az sem árt, ha jobban átvizsgálod az idővonaladat is. Nem csak a fotók hozhatnak téged kínos helyzetbe, hanem a rég elfeledett bejegyzések és hozzászólások is. Biztos, hogy azt akarod, hogy a nagy Ő meglássa az idővonaladra írt posztodat, amiben azt fejtegetted, hogy milyen dögös a középiskolai tanárnőd, vagy a barátaid kommentjeit, ahonnan kiderül, mennyit fantáziáltál a tanárnőről, és hogy milyen szívesen eltöltöttél volna vele egy éjszakát?

Emlékszel, mikor arról posztoltál a Facebook-odon, hogy a haverod milyen őrjítően jól néz ki és le sem bírod venni róla a szemeidet, amikor átugrasz hozzájuk tanulni, ő pedig megjelenik sokat sejtető ruhában? Arról nem is beszélve, hogy nem is kellett volna tanulnod, te pedig mégis átmentél, mert „egy fontos vizsgára kellett tanulnod”… Biztos azt szeretnéd, hogy újdonsült partnered meglássa ezeket? Nem hinném…

Ismerkedés FacebookonTöltsd ki a személyes adatlapodat

Ha már úgy döntöttél, hogy rendbe szeded a Facebook profilodat a sikeres társkeresés végett, győződj meg róla, hogy megtalálható-e rólad minden alapvető információ, úgy mint: az életkorod, tanulmányaid, érdeklődési köröd, és legfőképpen a párkapcsolati állapotod.

Ez utóbbi mindenképpen legyen „egyedülálló”-ra állítva. Ha ezt elmulasztod, akkor könnyen kínos helyzetbe kerülhetsz a kiszemelt partnerrel való találkozáskor. Gondolj csak arra, hogy randipartnered számára lehet, hogy kellemetlen egy az egyben megkérdezni tőled, hogy éppen kapcsolatban vagy-e vagy sem.

Lépj be társkereső Facebook-csoportokba

Ez valószínűleg a legegyszerűbb módja a Facebook-on való ismerkedésnek. A közösségi oldalon számos különféle célból létrehozott csoportot találhatunk. Létezik olyan csoport, ahová a felhasználók széles körét várják, de olyannal is találkozhatunk, ami konkrét célközönséget határoz meg, például életkor, etnikai hovatartozás, érdeklődési kör, stb. alapján.

Ennek persze nem az a célja, hogy elszeparálja az embereket egymástól, inkább csak az, hogy a különböző ideálokkal rendelkező személyek is megtalálják az igazit. Ha neked nincs konkrét elképzelésed a tökéletes partnerről, akkor nyugodtan csatlakozhatsz az előbb említett, tágabb célközönséget magukba foglaló csoportokba, ahol számos különféle típusú potenciális randipartnerrel találkozhatsz.

Ha olyan csoportba lépsz be, ahol az emberek többségének igen hasonló az érdeklődési köre, mint a tied, akkor egyértelműen sokkal egyszerűbben találhatsz olyat, aki szimpatikus neked, és akivel jól el tudsz beszélgetni. Olyasmi ez, mint a villámrandizás, csak online. Kattints ide, ha bővebben szeretnél olvasni a Facebook-os társkeresésről.

Kapcsolódj be a barátaid online tevékenységeibe

Tegyük fel, hogy egy barátod feltesz egy új képet egy szelet ínycsiklandó sajttortáról és a kommentelők között felfigyelsz valakire, aki szimpatikus neked és arról ír, hogy mennyire jól néz ki a torta, és hogy milyen szívesen megkóstolná azt. Ha te is szereted a tortákat, akkor óvatosan válaszolhatsz neki és kifejezheted rajongásod a sütemény iránt. Ha válaszol neked, azt apró jelnek veheted, és bátran folytathatod a beszélgetést. Ki tudja, könnyen lehet, hogy szerencsével jársz és legközelebb már egy hangulatos cukrászdában beszélgettek, miközben valami ízletes süteményt falatoztok.

Tedd meg az első lépést

Egy kapcsolat kezdeményezése nem mindig egyszerű, de ennek is tanulható a helyes módja. Semmiképp ne hamarkodd el az első lépéseket és ne tégy úgy, mintha a kiszemelt emberrel már régóta ismernétek egymást. Ezzel csak megijeszted a másikat, vagy ha nem is, mindenképpen furcsán hat az ilyesmi. Jobb, ha inkább lassan közeledsz; először például köszönj rá az illetőre.

Írd le neki, hogyan találtad meg a profilját és mi volt az, amivel felkeltette az érdeklődésedet. Kérdezz rá, hogy nem gond-e, ha felveszed ismerősnek. Ideális esetben tehát először váltasz néhány üzenetet potenciális partnereddel, mielőtt csak úgy bejelölnéd. Sokan például óvatosabbak és nem is fogadják el idegenek partnerfelvételi kérelmeit. Jobb tehát, ha türelmes vagy. Hidd el, megéri.

Ismerkedés FacebookonŐrizd meg a jó hírneved

Nem minden ismerkedési kísérlet szokott jól elsülni. Ha nem jön össze egy próbálkozás, attól még nem kell, hogy elkeseredj, inkább fogadd el a helyzetet és jegyezd meg, hogy, nem működhetnek mindig úgy a dolgok, ahogy eltervezed. Semmiképpen ne próbáld meg ráerőltetni magad a másikra, mert a végén még úgy tűnik, hogy zaklatni akarod őt.

A szóbeszéd gyorsan terjed, ezért ha elszúrod a dolgokat, akkor gyorsan elterjed, hogy milyen flúgos és tolakodó vagy. Ezzel persze nem állítom, hogy az is vagy, de ha nem tartod be a közösségi média szabályait, akkor mások olyan embernek láthatnak, aki egyébként soha nem akarnál lenni. Ebből a cikkből még többet tudhatsz meg a Facebook-on való ismerkedésről.

Ne feledkezz meg a biztonságról

Miközben a herceged vagy hercegnőd megszerzésén fáradozol, azért nem árt elővigyázatosnak lenned. Sok különböző ember rejtőzik a Facebook rendszerében és ha nem vagy elég figyelmes, akkor meglehet, hogy a közösségi médián elkövetett egyik bűncselekmény áldozatává válsz.

Számos esetben történt már, hogy valaki ellopta egy másik ember személyazonosságát és saját személyes céljaira használta azt.

Mielőtt belevágsz a társkeresésbe, mindenképp ellenőrizd, hogy a megfelelő emberek láthatják-e a profilodat, vagy sem.

Ismerkedés FacebookonNincs más hátra, mint előre!

A társkeresés általánosságban véve nem egy egyszerű dolog. Számtalan módja van annak, hogy elhívj valakit randizni. Vannak  olyan szerencsés emberek, akik tökéletes időben, tökéletes helyen találkoznak, illetve van, akinek nincs ekkora szerencséje és alternatív megoldásokkal kell próbálkoznia, mint pl. a Facebook társkereséssel.

Mindegy milyen ismerkedési stratégiát vagy stílust követsz; ha megteszed a megfelelő lépéseket ennek érdekében és közben végig önmagad tudsz maradni, akkor garantáltan sikerrel jársz majd. Mire vársz hát? Indulj el a társkeresés kalandos útján és számolj be nekünk, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtál!

scroll up