Hogyan kelts jó első benyomást egy villámrandin

speed dating

Cupido sajnos nem mindig ad útmutatást neked a tökéletes társ megtalálásához. Emiatt tehát neked kell elvégezned a kemény munkát. Az viszont igen frusztráló tud lenni, ha úgy látod, hogy elterveztél mindent, de mégsem éred el a célodat. Lehet, hogy már kipróbáltad az online társkeresést és a szórakozóhelyeken, klubokban való ismerkedést, de mégis sikertelenül jártál mindvégig. Az igazit nem egyszerű megtalálni, de könnyen megnövelheted az esélyeidet, ha egy kicsit ki mersz lépni a komfortzónádból!

A villámrandizás például egy a sok módszer közül, melyek segítségével nagyobb eséllyel indulhatsz megszerezni az igazit. Lépj a következő szintre: vedd a bátorságot és regisztrálj valamelyik villámrandi szolgáltatásra.

Tudtad, hogy a villámrandinak számos különböző fajtája is létezik? Olvass tovább, ha szeretnéd megismerni ezeket, valamint azt, hogy hogyan tehetsz kiváló benyomást randipartneredre és hogyan léphetsz a következő szintre egy ilyen kapcsolatban!

Miért érdemes kipróbálnom a villámrandit?

A villámrandizás gyakorlatilag azt jelenti, valaki olyannal találkozol, akiről azelőtt még csak nem is hallottál. Egy ilyen randin nem tudsz semmit a partneredről és valószínűleg olyan emberekkel találkozol, akikkel más élethelyzetben soha nem is találkoznál.

Hogyan működik a villámrandizás?

Egy villámrandi során egy helyiségben ugyanannyi férfi és nő van jelen. A nők általában egy-egy adott széken ülnek mindvégig, a férfiak pedig egyik asztaltól a másikhoz vándorolnak. Minden beszélgetés 4-10 perc hosszúságú, a pontos időtartamot a villámrandi szervezői szokták meghatározni.

Egy-egy rövid beszélgetés során alkalmad nyílik az ellenkező nem egy képviselőjével zavartalanul beszélgetni. A villámrandin jelenlévők megismerik egymás hobbijait, érdeklődési körét és hátterét. Ha úgy érzed, egy adott partner felkeltette az érdeklődésedet, akkor annyi a teendőd, hogy kipipálsz egy négyzetet az adott személy nevével és képével ellátott lapon. Ezt a lapot minden jelenlévő kézhez kapja még a villámrandi esemény kezdete előtt.

Ha szeretnéd kipróbálni a villámrandizást, akkor annyi a teendőd, hogy regisztrálod magad valamelyik villámrandikat lebonyolító szervezetnél. A legnépszerűbb villámrandi oldalak között megtalálod például a Villámrandi.hu-t, az 5 perc randi-t vagy a Rapidrandi-t. Ha érdekel a legkeresettebb villámrandi szervezők weboldalainak bővebb listája, akkor kattints ide!

speed datingAz egyes villámrandi szolgáltatások nagyban eltérhetnek egymástól. Egy villámrandi helyszíne lehet például egy söröző, étterem, de akár valamilyen kültéri hely is, mint például egy park, üdülőhely vagy akár egy sípálya is! Képzeld el, hogy valakivel az első randitokon síeltek, korcsolyáztok, vagy a tengerparton élvezitek egymás társaságát. El tudsz képzelni ezeknél különlegesebb élményt egy első randi alkalmából? A modern ismerkedési módszerek korában, amit a Tinder és az online társkereső appok uralnak, a villámrandi szervezők folyamatosan próbálnak lépést tartani és izgalmasabbnál izgalmasabb helyszínekkel feldobni a villámrandikon résztvevők ismerkedési élményét.

A villámrandizás volt, hogy mélypontot ért el népszerűségében, de úgy tűnik, hogy mind a mai napig létező dolog maradt. Ez talán annak köszönhető, hogy egy izgalmas, újszerű módja annak, hogy megismerkedj valakivel. Légy hát nyitott az újdonságra és adj egy esélyt a villámrandizásnak!

Hogyan tegyél jó első benyomást randipartnereidre

Az első benyomás gyakorlatilag a villámrandizás alfája és omegája. Az a 4 és 10 perc közötti idő, melyet eltöltesz az itt megismert randipartnereiddel lesz az alapja a rólad alkotott képnek. Következzen az 5 legjobb tanács, melyek segítségével még jobb benyomást kelthetsz partnereidben! Légy sikeresebb villámrandijaidon az alábbi tippekkel!

1. Így öltözködj a villámrandin

Öltözködj mindig alkalomhoz illően. Az egyik legjobb tipp, ha szeretnél jó benyomást tenni partneredre, ha megfelelő öltözékben jelensz meg egy ilyen eseményen. A férfiak számára ez a tőlük telhető legelegánsabb ruhát jelenti. A tiszta, rendben tartott cipő külön plusz pontot jelent! Akár hiszed, akár nem, a nők általában, még ha tudat alatt is, de megvizsgálják partnerük cipőit. A férfi cipők igencsak árulkodók tudnak lenni viselőjük személyiségéről. Ezért mielőtt randizni indulsz, vess egy pillantást a cipőidre; végtére is nem veszíthetsz semmit!

A hölgyek esetében örök igazság, hogy inkább legyél túlöltözött, mint alulöltözött. Soha ne támaszkodj kizárólag a csábító dekoltázsodra, ha szeretnél megszerezni valakit! Inkább próbálj meg a személyiségeddel hódítani. Öltözködj a saját stílusod szerint, ne csupán azért vegyél fel egy adott ruhadarabot, mert szeretnéd lenyűgözni a másikat. Ahogy azt mondani szokták, „a belső szépség számít”.

Egy másik gyors tipp: mosolyogj! Ez a lehető legjobb dolog, amit viselhetsz! Semmi más nem ruház fel olyan sugárzó aurával, mint egy széles mosoly. Persze semmiképpen ne legyen erőltetett az a mosoly, egyszerűen csak érezd jól magad! Ki tudja, lehet, hogy pont emiatt szeret majd beléd valaki első látásra!

speed dating2. Légy nyitott az új dolgokra és értékeld újra az elvárásaidat

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz a villámrandizásba, akkor hasznos lehet tudnod, hogy a villámrandi közösség sokféle embertípusból áll össze, így különböző hátterű, értékrendű és érdeklődési körű partnerekkel találkozhatsz ezeken az eseményeken. Másképp fogalmazva, valószínűleg minden egyes ember, akivel összekerülsz egy ilyen randin, az más-más mértékben, de különbözni fog tőled.

Légy nyitott a tőled eltérű típusú emberekre és mindig gondold át az elvárásaidat. Vagy ami még jobb, tedd alacsonyabbra a mércét, ha az elvárásaidról van szó. Mielőtt belecsöppennél a villámrandik izgalmas világába, jobb, ha tudod, hogy valószínűleg nem Angelina Jolie vagy Brad Pitt fog veled szemben ülni egy asztalnál! Akivel azonban annál is inkább esélyed van találkozni, az valamilyen átlagos ember, mint amilyen te is vagy, aki szeretné megtalálni a szerelmet. Soha ne számíts arra, hogy majd álmaid nőjével vagy férfijával kerülsz össze, mert ez garantálja, hogy csalódottan mész majd haza a randiról.

Az soha nem baj, ha új embereket ismersz meg. Talán jobb, ha úgy fogod fel a villámrandizást, hogy új barátokkal mehetsz majd haza, mint ha az igaz szerelmet szeretnéd megtalálni. Ez azért jobb felfogás, mert a barátokkal újra és újra fel tudod venni a kapcsolatot egy másik helyen és időben. Soha nem lehet tudni… Megesik, hogy a szerelem nem működik „első látásra”. Ilyenkor ne csüggedj, lehet, hogy csak „második látásra” jön össze a dolog. Egy második randi sokkal felszabadultabb szokott lenni, mint az első, és ha így sem jársz szerencsével, akkor talán randipartnered bemutathat az egyik ismerősének, akivel lehet, hogy összejönnek a dolgok. Így ráadásul mindenki jól jön ki a helyzetből és nem kell csalódottan hazamenned akkor sem, ha esetleg Cupido éppen szabadságon van.

3. Beszélgetés és a legjobb beszédtémák

A külső és a mosolygás mind rengeteget segítenek a jó első benyomás kialakításában, viszont a siker valódi nyitja egy villámrandin a tartalmas beszélgetés! Ha nem igazán rajongsz a villámrandik társalgási etikettjéért, akkor legjobb, ha összeírsz magadnak egy csokornyi érdekes témát, amiről beszélhetsz egy ilyen eseményen.

Próbálj meg hétköznapi, vicces témákat összeválogatni! Miután megtudtad beszélgetőtársadról a legfontosabb információkat (pl.: név, életkor, foglalkozás), vihetsz egy kis humort is a társalgásba. Érdeklődj arról, hogy partnered mivel tölti szívesen szabadidejét, mi a kedvenc étele, hogyan képzeli el a tökéletes nyaralást, vagy akár, hogy ki a kedvenc rajzfilmfigurája vagy sorozata. Ezek alapján már nagyjából körvonalazódni fog számodra, hogy a veled szemben ülő illető inkább sportos alkat, vagy a számítógépes játékok megszállottja, esetleg az otthon töltött, összebújós estéket kedveli, vagy hogy a munka a hobbija, stb.

Ne riadj vissza a tréfásabb hangvételű kérdésektől sem! Vajon partnered szerint a tyúk volt előbb, vagy a tojás? Mit gondol partnered a hétfő reggelekről? A kutyákat vagy a macskákat szereti? Az, hogy valaki milyen kisállatot preferál, sokat elárul a személyiségéről. Válassz okosan! Mi a fontosabb az életedben? A háziállatod vagy a szerelem?

Miről NEM érdemes beszélned: A másik ember fizetéséről, korábbi sikertelen párkapcsolatairól vagy munkahelyével kapcsolatos kérdések lehet, hogy máshol megférnek, de egy villámrandin semmiképp nem! Igencsak udvariatlan dolog a partneredtől azt kérdezni, hogy mennyi a fizetése, hogyan értek véget múltbeli kapcsolatai, vagy hogy milyen nagy stressz éri a munkahelyén. Amennyiben a beszélgetőtársad nem hozza fel ezeket a témákat, neked eszedbe se jusson bármelyikről is beszélni. Ha mégis fontosnak tartod ezek megvitatását, akkor is várj vele legalább a második vagy a harmadik randiig.

Végezetül pedig, légy jó hallgatóság! Ne ess abba a hibába, hogy végig csak magadról beszélsz. Ehelyett inkább mutass őszinte érdeklődést beszélgetőpartnered felé. Hiszen ha belegondolsz, ez egy lehetőség arra, hogy jobban megismerd a másik embert. A villámrandikon korlátozott idő áll rendelkezésedre, hogy a lehető legtöbbet megtudj a partneredről, ezért ezt az időt ne fecséreld azzal, hogy magadat fényezed. Valószínűleg ezt magától is el tudja majd dönteni beszélgetőtársad.

speed dating4. Légy őszinte és udvarias

Miután kialakult egyfajta benyomásod a randipartneredről, már biztosan meg tudod mondani, hogy szeretnél-e vele másodjára is randizni, vagy sem. Légy őszinte az érdeklődési köröddel illetve azzal kapcsolatban, hogy mi fontos számodra egy párkapcsolatban. Döntsd el, hogy a veled szemben ülő ember teljesen, vagy csak részben megfelel-e azt általad felállított kritériumoknak. Ha úgy néz ki, hogy gyakorlatilag semmi közös nincs bennetek, akkor is maradj tapintatos és soha ne törd össze randipartnered szívét. Próbálj meg tovább társalogni az adott illetővel és ne mutass felé semmi csalódottságot. Mindig legyél kedves és tapintatos, mert végtére is egy villámrandi eseményen vagytok, ami azt jelenti, hogy az egyetlen alkalom, mikor kifejezheted véleményedet az adott emberről, az az, mikor a randi végén kipipálod az „Igen” vagy „Nem” opciót a papírodon az adott név alatt.

5. Érezd jól magad és soha ne cselekedj kényszerből!

A villámrandizás kiváló alkalom arra, hogy szabadjára engedd a benned rejlő kalandvágyat. Bátran kísérletezz más társkereső módszerekkel és ne riadj vissza a villámrandiktól se. Viszont soha ne kényszerítsd magad arra, hogy elmenj egy ilyen alkalomra. Csak akkor jelentkezz egy villámrandi eseményre, ha ösztöneid azt diktálják, illetve ha késznek érzed egy vadonatúj randiélményre. Ha az eseményre kerül sor, akkor próbáld magad jól érezni és mondj búcsút az elvárásaidtól, ugyanis nagy valószínűséggel rengeteg csupa különböző emberrel találkozol majd. A randizás egyetlen szabálya végül is az, hogy érezd jól magad!

Ha további villámrandi tippekre vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Reméljük, hogy hasznos tanácsokkal lettél gazdagabb a villámrandizással kapcsolatban és hogy hamarosan jelentkezel majd egy ilyen eseményre. Ha így döntesz, bátran oszd meg velünk tapasztalataidat; ki tudja, lehet, hogy úgy érzed majd, hogy hiányzik néhány villámrandi tipp a listánkról, amikről úgy gondolnád, hogy hasznosak lehetnek mások számára. Sok sikert!